Hopp til hovedinnhold
De tre finalistene til bygdekvinnegenseren

Strikk din egen bygdekvinnegenser!

Nå kan DU strikke bygdekvinnegenseren og de andre finalistbidragene. Her får du oppskriftene.

Vinnerne av bygdekvinnelagets strikkekonkurranse er kåret (klikk her for å lese sak om alle finalistene og juryens begrunnelse), og nå kan du strikke dine helt egne plagg etter vinnernes oppskrifter.

På denne siden får du oppskriftene til alle de tre finalistbidragene til bygdekvinnegenseren som strikkedesignerne så generøst har delt med oss, samt oppskriftene til vinnerne i kategoriene bygdekvinnelua og åpen klasse.

Alle oppskriftene finner du nederst i saken.

Få 10% rabatt på kjøp av garn med vår kode
Hillesvåg ullvarefabrikk har vært vår gode samarbeidspartner gjennom konkurransen, og vi er glade for at de ønsker å fortsette med å tilby rabatt på sine garntyper til alle strikkeglade bygdekvinner. Rabatten på 10% får du ved å bruker koden strikkung40 når du handler på deres nettside.

Så til oppskriftene!

Bygdekvinnegenseren

Bygdekvinnegenseren i tre farger

Over ser du vinnerbidraget i klassen Bygdekvinnegenseren, som nå offisielt kan titulere seg med tittelen bygdekvinnegenseren. Designet er laget av Kirsti Lund fra Stokke Bygdekvinnelag, og som du ser på bildene er dette en anvendelig genser som kan strikkes i mange ulike fargekombinasjoner. Her er det bare å slå deg løs med bygdekvinnefargene du liker best. 

Oppskriften er i størrelsene fra S til 3XL med mål. Garnet er Vilje lamullgarn fra Hillesvåg.

 

Sølvgenseren

Sølvgenseren2. plassen i kåringen av Bygdekvinnegenseren har fått navnet sølvgenseren og er designet av Aud Kjørseng Sæthern fra Eidskog Bygdekvinnelag. Genseren er strikket i ullgarnet Ask fra Hillesvåg, og oppskriften kommer i str. L. Vær oppmerksom på at du må laste ned både oppskrift og en egen fil med mønsterdiagrammet (excel).

 

 

 

 

Bronsegenseren

BronsegenserenDen tredje finalisten til bygdekvinnegenseren er designet av Tirill Trætli fra Namdalseid Bygdekvinnelag og har fått navnet bronsegenseren. Også her er oppskriften i str L. Garnet som er brukt her er ullgarnet Embla.

 

 

 

Bygdekvinnelua og bygdekvinnehalsen

Bygdekvinnelua og bygdekvinnehalsen

Vinnerne i klassen bygdekvinnelua er Randi Falla og Anne Marie Endsjø fra Ski Bygdekvinnelag. De har designet en enkel og nett luemodell som kan strikkes av mange. Garntype er Hillesvåg Ask.

I åpen klasse var det Aud Sæthern fra Eidskog Bygdekvinnelag som stakk av med seieren med sin vakre hals etter samme stil som sølvgenseren. Halsen er strikket i Hillesvåg-garntypene Luna, Varde og Vidde. Også her må du passe på å laste ned mønsterdiagram i egen fil.

Last ned dine favorittplagg fra vedleggene under. God strikking!

 

 

Bygdekvinnegenseren Sølvgenseren Sølvgenseren mønsterdiagram Bronsegenseren Bygdekvinnelua Bygdekvinnehalsen Bygdekvinnehalsen mønsterdiagram