Hopp til hovedinnhold
Utsikt over Ålesund by fra Byrampen. Foto: Arnfinn Tønnesen.

Utsikt over Ålesund by fra Byrampen. Foto: Arnfinn Tønnesen.

Velkommen til landsmøte i Norges Bygdekvinnelag 2024

Med Møre og Romsdal Bygdekvinnelag som vertskap inviteres det til landsmøte i Ålesund 7.-8. juni. Alle medlemmer er hjertelig velkommen til å delta.

Landsmøte skal foregå på Scandic hotell Parken midt i Ålesund by. Fra fredag til lørdag skal vi fatte beslutninger for fremtiden og Møre og Romsdal Bygdekvinnelag har lagt godt til rette for gode opplevelser og sosialt felleskap.

Vårt viktige medlemsdemokrati

Landsmøte er Norges Bygdekvinnelags høyeste organ i vårt medlemsdemokrati. Her skal delegater fra hele landet fatte beslutninger om hva vi som organisasjon skal være opptatt av i årene fremover. En viktig sak på årets landsmøte er hvordan vi som en tredelt organisasjon med lokallag, distriktslag og sentralledd bedre kan dra nytte av denne strukturen enn vi gjør i dag til det beste for medlemmene, og styrke oss som en kraftfull og attraktiv organisasjon.

Dokumenter til landsmøtet

 

Foreløpig program

Fredag 7. juni

09.00-12.00     Registrering

12.00-13.00     Lunsj

13.00-18.00     Landsmøte

19.30               Festmiddag og kulturkveld

Lørdag 8. juni

07.00                 Frokost

08.30                 Politisk debatt med:

  • Stortingspolitiker Birgit Oline Kjerstad (SV) 
  • Stortingspolitiker Kathrine Kleveland (SP)
  • Varaordfører i Ålesund kommune Monica Molvær (H).

10.00                Landsmøte fortsetter

15.30                Landsmøtet avsluttes

16.45                Tur til Alnes fyr med middag arrangert av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag

Bli med på morgenvandring i Ålesund

Fredag 7. juni klokken 10.00-11.00 tilbyr Møre og Romsdal Bygdekvinnelag en vandring gjennom Ålesunds gater og en «fjelltur» for de som ønsker det litt mer luftig.

Her besøker vi det eldste serveringsstedet i byen. For å komme dit skal vi gå 418 trapper, helt opp til Fjellstua som ble bygget i 1903. Her er det utsikt til byen i alle retninger. En erfaren guide blir med oss opp. Det vil også være tilbud om å bli kjørt til toppen.

Eller du kan bli med på guidet tur gjennom Ålesund by. En av Norges mest kjente bybranner fant sted i Ålesund i 1904. Som en fugl føniks oppstod byen av asken i en vakker jugendstil. Hever du blikket oppdager du vakre tårn, spir og utsmykkinger. National Geographic kåret Ålesund til én av Europas vakreste havnebyer.

Ålesund. Foto:Monika Frisvold Vågan

Ålesund. Foto: Monika Frisvold Vågan.

Landsmøtemiddag og kulturkveld

Fredag 7. juni byr Møre og Romsdal til festmiddag og kulturkveld. Her skal vi spise god mat og få oppleve revyartisten og komiker Anita Nyhagen. Gjennom raske klesskift og saftige parodier skal vi få fart på lattermusklene.

Vi skal også bli presentert for Vaffeltausene Elin Dyrhorn, Marit Ellen Lund Salthammer og Janne Holseter. Dette er kjekke damer som synger og spiller herlig vaffelmusikk fra vise og folketone sjangeren. Kanskje byr de også på instrumentale låter og noen tre stemte a-cappellaer. Alle artistene er fra Møre og Romsdal.

Vaffeltausene. Foto: Vaffeltausene

Bilde og foto: Vaffeltausene.

Felles tur til Alnes fyr og opplevelsessenter

Lørdag ettermiddag tar Møre og Romsdal oss med på går turen til Giske kommune og Alnes fyr. Fyret ligger fantastisk til med utsikt over storhavet. Giske kommune består av fire øyer, Vigra, Valderøya, Giske og Godøy. Vi kjører gjennom de kjente Undersjøiske tunellene. Først ut til Ellingsøy og så til Valderøya. Tunellen er 4222 m lang, går 137 meter under havet og med en stigning på 8 prosent.  Fra Valderøya går turen over ei bru til Giske, så ny tunell til Godøya.

Når vi kommer til Alnes fyr, blir det guidet tur rundt fyret og oppe i fyret. Her sitter det mye spennende historie i veggene. Deretter middag og underholdning på Alnes Brygge.

Felles buss til Alnes Fyr går fra hotellet klokken 16:45 og tilbake fra Alnes etter middagen. Prisen på denne pakken er kroner 1 300,-. Alt er inkludert. Det er kun plass til 69 personer og det er bindene påmelding.

 

Surfing med Fjordlapse
Alnes fyr i Giske kommune er en yndet sted for surfere. Her med Sophie Schneider. Foto: Fjordlapse

Reise til Scandic hotell Parken

Transport til/fra Ålesund lufthavn. Det går flybuss fra Ålesund Lufthavn, Vigra til Scandic hotell Parken. Bussen stopper utenfor hotellet. Pris kroner 119 kroner tur/retur. Kjøp billett på www.vy.no

Med bil er det enkelt å komme til hotellet. Adressen er Storgata 16. Det er parkeringsplass tilgjengelig i hotellets parkeringshus. Prisen er kroner 250,- pr. døgn og/eller kroner 25 pr. time.

Dette for du dekket som delegat til landsmøtet

Selv om det bare er delegatene som har tale- og stemmerett på landsmøtet og som får dekket opphold av Norges Bygdekvinnelag vil vi oppfordre alle medlemmer som har lyst og mulighet til å være med oss å oppleve disse dagene. Hvem som stiller som delegater fra de respektive distriktslag, blir vedtatt av årsmøtet i distriklaget.

Er du delegat får du dekket opphold fra fredag 7. juni klokken 12.00 (inkludert lunsj) til møteslutt lørdag 8. juni klokken 15.30 (inkludert festmiddag og kulturkveld) av Norges Bygdekvinnelag. Reise til og fra dekkes av distriktslaget.

Priser for landsmøte

Observatører

Som observatør kan du melde deg på alt som skjer.

  • Enkeltrom 7.-8. juni kroner 2 940,- (prisen er inkluderer frokost, lunsj  begge dager, festmiddag og kulturkveld fredag)
  • Dobbeltrom 7.-8. juni kroner 2 740,- (prisen er pr. person, inkluderer frokost, lunsj begge dager, festmiddag og kulturkveld fredag)

Ekstra overnatting for delegater og observatører

Du kan som delegat og observatør velge overnatting fra 6. -7- juni og 8.-9. juni

  • Enkeltrom kroner 1 395,-
  • Dobbeltrom kroner 798,- (prisen er pr. person i rommet)

Dagpakke

Som observatør kan du velge dagpakke. Det inkluderer ikke overnatting og middag/kulturkveld om kvelden, men deltakelse på landsmøte dagtid, lunsj og mellommåltider under landsmøtet.

  • Dagpakke kroner 745,-
  • Festmiddag og kulturkveld fredag kveld kroner 895,-

Påmelding til landsmøte

Klikk her for påmelding. Frist for delegater er 12. april. For observatører og gjester 15. mai.

Har du spørsmål til påmeldingen ta kontakt med Marie Aaslie på e-post post@bygdekvinnelaget.no eller telefon 22054815

​Cesilie Aurbakken

Generalsekretær 970 86 879 cesilie.aurbakken@bygdekvinnelaget.no
Sakspapirer til landsmøtet i Norges Bygdekvinnelag 2024