Hopp til hovedinnhold

Møre og Romsdal Bygdekvinnelag

Solveig Linge Stakkestad, Gerd Myren Hoel og Linda Myren fra Valldal BKL deltok også sammen med oss

Breiavannet i Stavanger Sentrum

Et flott program for helgen

Kumlokk med mange gode ord

Veronica Simone Fjeld bydde på seg selv og fikk løst opp latteren i salen

Jorun Henriksen takker for et flott show

Flott konsert med Anne Lydia, Sunniva og Elisa fredagskvelden

Roger Sevrin Bruland jobber for NRK og gir oss innblikk i utfordrende tilstander i midt og Øst-Europa

Bothild Åslaugsdottir Nordsletten er opptatt av internasjonal politikk, klimakrise, matauk og husflid

Skremmende å se hvor lite dyrka mark vi har i Norge i forhold til resten av Europa

Jorunn forteller om NBK sitt nye prosjekt. Strikkekonkurranse

Øyvind Myhr fra Hillesvåg ullvarefabrikk forteller om sine produkter og produksjonen

Aud Solveig, Liv Borghild og Else er lutter øre og følger med i programmet

Vi fikk også høre om turen til Guatemala som ble gjennomført i vår

Her forteller de om hvordan kvinnene jobber i Guatemala

Liv Borghild deltok på strikkekafe

Årets lokallag ble tildelt : Kråkstad Bygdekvinnelag

Her er området NBK jobber sammen med Utviklingsfondet

Inspirasjonsseminar i Stavanger

Ei innholdsrik og inspirerende helg er forbi. Vi sitter igjen med takknemlighet for å få ha vært med og få høre så mange gode foredrag som setter tankene våre i gang. Fått høre og nyte flott musikk, fantastiske show som åpner latterdøren og fått møte nye og gamle venner.

Fra styret vårt var det Else Aasen, Aud Solveig Pedersen Malmedal og Liv Borghild Hildre  som deltok. Vi koste oss stort over et flott program.

Fredagen startet med innsjekk og noe å bite i , før vi møttes i salen og leder Jorunn Henriksen ønsket oss velkommen.

Det ble en pangstart med Influenser, standupkomiker @yummimmammy Veronica Simone Fjeld. Ho hadde et forrykende show om synspunkter på kroppen vår.

Så ble det en nydelig konsert med 3 unge jenter, som går andre året på videregående. Anne Lydia, Sunniva og Elisa sang og spilte seg inn i våre hjerter.

Kvelden avsluttet med middag i restauranten.

Lørdagen startet med Yoga kl 7 for den som ønsket det. Nydelig frokost og så var det bare å finne plass i salen for nye foredrag.

Roger Sevrin Bruland jobber for NRK og reiser rundt i Europa og bringer nyheter tilbake til oss. Han fortalte en del om hvordan pandemien utviklet seg i Italia og hvordan han opplevde å stå midt i det. Han har også vært i Ukraina og krigen som foregår der. Sterke historier på morgenkvisten.

Bothild Å. Nordsletten har tidligere vært diplomat i Ukraina. Nå er ho redaktør i Bondevennen. Ho bekymrer seg for hvordan vi skal sikre maten i en urolig verden. Skremmende å se kartet over hvor lite matjord vi bruker til matproduksjon her hjemme. Hvorfor bruker vi ikke mer jord til matproduksjon?

En kort pause med noe forfriskende, før vi gikk inn igjen i salen til en konsert med Gilberdal. 3 flotte karer fra Rogaland som sang og spilte fantastisk.

Lunsj pause

"Strikk ung 40" Jorunn og Eva lanserte bygdekvinnelagets nye strikkekonkurranse. 

Vi skal bruke norsk ull, ha utgangspunkt i bygdekvinnelagets farger og bruke profilmanualen som veileder.

Så var det tid for Øyvind Myhr fra Hillevåg ullvarefabrikk. Han fortalte om fabrikkens historie og at de ønsker å bruke Norsk ull i sine varer. Cathrine Løland var neste på listen og hun er daglig leder for Woolit. Her har de utviklet et program på pc der du kan gå inn å  designe din egen genser. Dette fikk vi også litt innblikk i på strikke kafeen.

Med Bygdekvinnelaget til Guatemala. Marianne Rundgren og Cecilia Lyslo fortalte og viste oss bilder fra turen de hadde i vår. Her kjemper kvinnene for sine rettigheter og kampen for å overleve. 

Årets lokallag ble Kåret: Kråkstad Bygdekvinnelag er dyktige damer med mange flotte aktiviteter. De fikk en velfortjent pengepremie. Gratulere med Prisen

Nå var det tid for diverse prosjekt: en kunne velge mellom Badstue, Prosjektarbeid, Fritid, Hermetikkmuseum, Strikkekafé, Takkebakst.

Kvelden avsluttet med deilig middag i salen. Her ble vi underholdt og rundlurt av Kevin Lunde, en av Norges beste tryllekunstnere. 

Søndag startet dagen med programkoordinator i Utviklingsfondet Audun Husby. Guatemala består av Urfolk, de er fattige, mange kvinner. Landet er mannsdominert, kvinnene er lite verdsatt og det er et voldelig samfunn.Utviklingsfondet og NBK ønsker å styrke kvinnenes kamp og tilværelse.

Sosan Mollestad er oppvokst i Iran og Audun Husby hadde en tankevekkende samtale om organisering, solidaritet og kvinnekamp på bakgrunn av sine ærfaringer.

Guatemala er nå inne i en vanskelig tid politisk, derfor er det ikke så bra å reise dit nå. Neste tur blir utsatt på ubestemt tid

Vi ble ført tilbake til vårt nærmiljø gjennom Siri Rasmussen, som er daglig leder for Ystepikene. Dette er et lokalt ysteri fra Jæren. De har fått mange priser for sine oster og det ble utdelt smaksprøver til oss. Vi fikk også mulighet til å kjøpe med noe hjem.

Dagens program ble avsluttet med Ragnhild Finden. Tema "Dronning i eget liv" Her fortalte ho om sitt eget liv, hvordan ho bestemte seg for å ta styring over det og veien videre.Hun hjelper privatpersoner, bedrifter og organisasjoner til å nå sine mål. Kjempe flink dame med mange jern i ilden.

Så var det lunsj og vel hjem.

Vi takker for oss og for et kjempe flott program.