Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

ADVENTSMØTE PÅ STOKKER GÅRD


Årets førjulsmøte ble holdt hos Ingrid Braastad på Stokker gård.

Ingrid inviterte gjestfritt bygdekvinnelaget til Stokker i midten av desember.  Adventsmøtet ble i god gammel tradisjon åpnet med sang, Gjør døren høi, gjør porten vid.  Henrik Eie, bonden på gården fortalte oss litt om gårdens historie, om hva de drev med da han overtok og om driften idag.

Deretter ble det servert mølje med godt drikke, kanskje en ny tradisjon i laget vårt?  Det smakte i alle fall veldig godt!

Utlodningen ble erstattet med pakkeleken i år også, dog med en ny vri.  Alle fikk med seg noe hjem, noen det de ønsket seg, mens noen måtte ta det de fikk!

Så var tiden kommet til kaffe og kaker, hjemmebakte og gode de også!  

"Kjerringas julekalender" hører med til adventsmøtet, dette er en sang skrevet av vårt medlem Unni Bue, og som har fulgt oss i en årrekke!  Ikke noe adventsmøte uten denne sangen som også finnes på siden vår!

Kveldens inbudte gjest, Inger Lyster, delte noen førjulstanker med oss.  Hun fortalte oss om sitt frivillige arbeide på Ila kretsfengsel og om innredningen av fengselets kirkerom.  Dette kirkerommet er et av de flotteste i landet.  Utsmykningen ble tegnet og administrert av en russer som satt inne noen måneder etter krigen!  Utskjæringene i betongen ble utført av flere av fangene med potetskreller!  Inger fortalte også om "gammel" julepynt hun skulle rydde opp i.  Det var ikke så lett å kvitte seg med hverken nisser eller noe annet, for det knyttet seg altfor mange minner til alt sammen!

Inger, Ingrid og Lisbeth (ansvarlig for mat og servering) fikk overrakt julestjerner og takk for det de hadde bidratt med!

Kvelden ble avsluttet med at vi alle reiste oss og sang Deilig er jorden!

Vi vil spesielt takke Ingrid for at hun åpnet stuene sine for oss!