Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

Binding av blomsterkranser - sommeravslutning med introduksjonsklassen ved Folkeuniversitetet

Vi fulgte opp suksessen fra i fjor og inviterte til binding av blomsterkranser.

På grunn av pandemien har det ikke vært mulig å gjennomføre de aktivitetene vi vanligvis har med introduksjonsklassen ved Folkeuniversitetet.  Derfor var det ekstra stas å kunne invitere til en avsluttende aktivitet med den klassen vi har fulgt dette skoleåret.  Inkluderingsgruppa fulgte opp suksessen fra i fjor med binding av blomsterkranser.

Det var 13 elever, 2 lærere og 5 bygdekvinner som møttes til en fantastisk fin dag på Hofstad gård hos Kristin Bue.  Mor Unni hadde ryddet og laget langbord under tak på låven siden det var meldt regn.  Vi bygdekvinner hadde trålet hager og grøftekanter etter markblomster, grønne grener og kvister.

Det var en entusiastisk forsamling av kvinner og menn som samlet seg rundt bordene med et hav av vakre markblomster til å boltre seg med.  I tillegg til å bli kjent med norske markblomster og lære å binde blomsterkranser, snakker vi norsk sammen.  Det er fint å se hvor interesserte de er i å lære seg de norske ordene og å forme setninger på norsk - og ikke minst formidler de noe fra sin kultur til oss.  Vi fikk bl.a. vite at det å binde blomsterkranser var mange kjent med fra sin egen kultur.  Det ble laget veldig mange fine kranser - og mange laget flere for å ha med hjem til barna sine!

Matpause har vi alltid tid til, og denne gangen var det flere som hadde med seg gode smakebiter på mat fra landene de kommer fra.  Vi hadde med tradisjonelle norske rosinboller.  Under matpausen fikk vi et lite, impulsivt innslag av bygdekvinnene som sang og danset "Bind deg en blomsterkrans..."  Vi høstet stor jubel!