Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

En fornøyd og glad gjeng som har vært på tur

Minner fra Blåbærturen i Vardåsen

Matpause
Fint med tur !!
Mobiler er toppen. mange bilder ble tatt
Karen med to av elevene sine
Et fornøyd søskenpar
Nå var det godt med en kaffekopp

Blåbærtur


Blåbærtur i Vardåsen mandag 28 august med elever fra introduksjonsklassene ved Folkeuniversitetet, lærere og bygdekvinner.

Det hadde vært ganske dårlig vær, og vi var ganske spente på om om vi skulle få se sola, eller i det minste at det ikke regnet. Vi møtte på skolen kl.8.30 - og været var godt turvær. Kjempebra var det. Vi fylte bilene med spente deltakere. Mange hadde aldri vært på skogtur før, og syntes dette var ordentlig spennende. Noen kunne snakke litt norsk, mens andre som nettopp var kommet hit ikke kunne noe. Kommunikasjonen blir en blanding av å bruke norske enkelt ord, peke på det vi går forbi, sette ord på det, bruke bevegelser, armer og bein, mimikk og masse godt humør. Vi kan ta en liten trall, og latteren sitter alltid løst.

Vi gikk til gapahuken ikke langt fra Jutemyr. Der satt vi ifra oss sekkene og veskene våre, fant fram plukkekoppene våre og bega oss ut i blåbærskogen. Det var fint i skogen denne dagen.Blåbær var det ikke mye av, men alle fant litt. Blåbær smakte godt, og vi fortalte hva vi kunne bruke blåbær til. Fangsten ble ikke stor, tilsammen fant vi vel kanskje et par liter. Hva gjorde vel det. Det var mye annet å se på også. Vi fant tyttebær, det var ikke noe godt, veldig surt. Vi så litt sopp, og fikk mulighet til å fortelle hva som kunne spise og hva som slettes ikke kunne spises. Vi møtte frosker, og frosker  var det noen som kjente fra før. I det hele tatt er det mye som kan forklares og snakkes om på en slik tur. Under matpausen fikk Unni fortalt litt mer om skogen. Noen lurte på om det var det slanger i skogen ? Nei, men vi har en orm som er giftig. Det måtte vi forsøke å forklare uten å skremme noen fra å gå på tur i skogen.

Det var en fin formiddag, ikke en regndråpe kom det, sola tittet til og med fram. En fornøyd gruppe ble kjørt tilbake til skolen. Takk for en fin dag sammen. Vi gleder oss til neste møte.