Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

Bilder fra Hagegruppen

"DYRK SELV"GRUPPEN på Hofstad gård og i Marias hage


I vår tok Unni initiativet til å starte en Dyrk selv gruppe. Veldig bra initiativ. Her kunne nye og gamle hobbydyrkere møtes og utveksle kunnskap og erfaringer.

"DYRK SELV" GRUPPEN

Det viste seg å være et populært tilbud, 7 glade hobbydyrkere meldte seg på. I tillegg så består gruppen av de 2 profesjonelle dyrkerne, Yvonne og Unni som sitter inne med kjempestor erfaring. Medlemmene i grupppen er:

Yvonne Skjulestad                     

Heidi Berglund                          

Grethe Mathiessen                   

Bente Brostrøm                       

Hanne Walstad                    

Maria Gjølberg                     

Isabella Marin                            

Unni Bue                                   

Siri Eggesbø   

      

  Det første møte hadde vi på Hofstad Gård hos Unni den 19 mai.

 Etter møtet skrev Hanne på facebook :

  

"DYRK SELV" GRUPPEN HAR HATT SITT FØRSTE MØTE

Så er vi i gang og første møte var på Hofstad gård. Der fikk vi se hvordan de «profesjonelle» har kommet i gang denne våren med spisskål, selleri, sellerirot og ikke minst tomatene. Det var mange tips å få for den glade amatør og hobbygartner. Alle som har sådd, plantet og drevet frem noe har nyttige bidrag inn i gruppen. Nå samler vi opp erfaringer og spørsmål som vi deler med hverandre på neste møte.

I tillegg til å dele erfaringer på møtene, har vi også mulighet til å utveksle erfaringer på epost . Unni var først ut med en liten påminnelse i slutten av mai  «Etter så mye regn og gråvær har nok plantene litt lite rotsystem, så ikke vent for lenge før dere starter vanningen,og ikke bli bekymret om plantene henger noen dager i sola». Et godt tips!               

Gruppen ble enige om å møtes en gang i måneden hos hverandre. Vi ble invitert til å komme hjem til Maria, som sa at hun kunne vise oss verdens minste kjøkkenhage. Det var virkelig ikke en stor hage hun kunne vise oss da vi besøkte henne den 16. juni. Hun flyttet dit i mars, og det var virkelig imponerende hva hun hadde fått til på den tiden.  Men du verden så godt utnyttet den var. Vi ble også ganske imponert over et «levende gjerde» laget i flettet pil. Noen utrolige søte kaniner små og store sjarmerte oss også.

 Etter møtet la Hanne ut dette på Facebook siden vår     

"NYTT LÆRERRIKT MØTE I "DYRK SELV "GRUPPEN
Sist onsdag var det klart for møte nummer to, denne gang hos Maria som var nyinnflyttet, men med det viktigste med på flyttelasset, nemlig pallekarmer med jord fra forrige hage.
I den nye hagen sin hadde hun allerede fått på plass en imponerende mengde frukt og grønnsaker fra det erkenorske til det mer eksotiske. Det var mye å lære og mange tips å få, du skal ikke ha holdt på så lenge før du har gode råd å gi andre. Unni er jo en helt suveren læremester for oss glade amatører. I tillegg har hun denne sjarmerende sommersangen egnet for alle gartnerspirer å by på."

(Unnis sommervise finner dere under menypunktet Dikt )

På dette møtet fikk jeg selv et godt tips. Da hadde det vært varmt en periode. Agurkene og tomatene i drivhuset mitt så ikke ut som de trivdes helt. Agurkplantene var blitt lysere i grønnfargen og begge  så litt triste ut. Selv om jeg etter hvert har flere års erfaring med et lite drivhus, og jeg mente at plantene fikk tilstrekkelig med både vann og Superba gjødsel , var det noe som manglet – Tipset jeg fikk fra flere var kjempegodt. «Gi plantene litt kalksalpeter- det trenger de». Det har jeg gjort og det har fungert kjempebra. Plantene er vakre, friske, frodige og grønne, med masse tomater og agurker. Det viste seg også at noen av tomatene hadde griffelråte. Det forsvant også da de begynte å få litt ny næring.  

Neste møte blir hos Isabella. Hennes blomsterhage gleder vi oss til å se!