Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

eplene sorteres

på besøk i drivhuset hos agurkene

"Siste par ut"

Her diskuteres fotball mens eplekakene stekes

Kakefest

Guri kom med tepper for det ble litt kjølig

Eplehøsting på Leangen Gård


Onsdag 11 oktober høstet vi epler med en gruppe elever fra introduksjonskurset ved Folkeuniversitetet i Asker

En kald og våt oktoberdag møtte vi opp på Leangen Gård for å plukke epler sammen med 5 kvinner og to menn fra introduksjonskurset på Folkeuniversitetet. Før vi startet arbeidet  informerte Unni om hvordan vi må behandle eplene.  De må behandles forsiktig, de som er pene skal selges i butikk. De andre sorteres ut. Noen av  disse ble brukt  i eplekakene vi skulle lage på grillen ettepå.  All komunikasjon foregår på norsk, i tillegg til å demonstrere hvordan ting gjøres, går det på mimikk, og gestikulering, vi benytter alle muligheter. 

Blide  og raske epleplukkere sørget for at høstingen gikk raskt unna. De gikk ikke av veien for å klatre til topps i trærne for å få med seg de som hang der øverst oppe, eller å klatre opp på stigene..

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ble så tidlig ferdig at vi fikk tid til å gjøre flere ting.  På Leangen gård dyrker de også agurker i drivhus. Flere var veldig interessert i å se hvordan det foregikk, og det ble sørget for at vi fikk lov  til å få komme inn i et av drivhusene. Unni som er gartner selv, kunne fortelle om hvordan agurkproduksjonen foregikk, og det var det mange som var interessert i. Etterpå lekte vi litt.  "Siste par ut " er alltid morsomt, da blir det mye latter.

Så var tiden kommet til kakebaking på grill. Inger Ann kunne det, og hadde med ferdig "kakestrø". Vi fikk komme inn i "sommerstuen" på gården, der epler ble skrelt,delt, lagt i tinnfolie. med kakestrø over. Alle laget hver sin "kake", som ble stekt på vår nyinnkjøpte grill. Et kvarter på grillen og deilig varm eplekake var ferig til å nyte sammen med kaffe og te. Det smakte godt det. det. Enda engang takker vi til husbondfolket på Leangen Gård for at vi fikk lov til å komme i år også.