Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

Vårmøte i "Dyrk selv gruppen"


Årets første møte i "Dyrk selv gruppen" var hos Unni på Hofstad gård.

I år som i fjor hadde vi årets første møte hos Unni på Hofstad gård.  Bakteppet i år var vemodig. Drivhusene var stengt ned og jordene var uten grønnsakplanter i år. Med skyhøye priser både på strøm og kunstgjødsel, i tillegg til problemer med å få nødvendig hjelp, ble det ikke mulig å opprettholde driften på gården. Det er alvorlig og kjempetrist.

Jeg sa at jordene var tomme, det er ikke helt riktig. For som dere ser av bildet av oss i åkeren, så har Unni fått både selleri og blomkål i jorda, bare i litt mindre målestokk enn det som er vanlig på Hofstad gård.

I et lite rom i drivhuset var det frodige og glade tomatplanter, flere små selleriplanter, urter, andre nyttevekster og løvmunn i vekst. Det er fint å komme inn i et lunt drivhus, kjenne på lukten av jord og planter, se at det vokser og gror, og det er fint å være sammen med andre selvdyrkere, og kunne dele erfaringer om vårarbeidet i hage og i drivhus. Unni deler raust av sin kunnskap og erfaringer fra et langt gartnerliv.

Vi gikk ikke tomhendt hjem. Av tomatplantene ble det knepet stiklinger som vi forsøker å drive fram hjemme, vi fikk også med oss stiklinger av løvmunn og en tomatplante hver.

Etter en trivelig stund i drivhuset ble møtet avsluttet med kaffe,Unnis hjemmebakte rosinboller, og mer hageprat. Neste samling blir hos Bente, 7.juni.