Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Medlemsmøte i mars

«Kjøkkenhagen- ditt skattekammer» Klokkertunet 14.03.23

Grend 3 inviterte til Klokkertunet besøksgård denne tirsdagen i mars. Etter de siste dagers snøfall var det virkelig fin vinterstemning med måkte stier og tente lykter på veien opp til låven på Klokkertunet. 

Tema for møtet var kjøkkenhage og blomster. Gunn Hagen fra Grue var invitert til møtet for å holde et foredrag for oss. Hun driver staudeproduksjon hjemme på gården på Grue vestside. Hun har også en innholdsrik hage og kjøkkenhage. «Hagen i hagen» er et enkeltmannsforetak som tilbyr hagetjenester for private og bedriftskunder. Hun arrangerer også åpen hage. 

Hennes inspirerende foredrag het «Kjøkkenhagen- ditt skattekammer». Her fikk vi nyttige tips og råd om hvordan vi kan lage en kjøkkenhage selv. Hun ga tips om alt i fra etablering av kjøkkenhagen, plassering, valg av grønnsaker, såing, utplanting, vanning, gjødsling, skadedyr, innhøsting, oppbevaring og kompostering. Dette gav oss masse inspirasjon frem mot våren og sommeren. Hun svarte på spørsmål fra medlemmene. Mens noen allerede er i gang med sin kjøkkenhage, fikk andre kanskje inspirasjon til å starte opp for første gang. Noen pallekarmer er en super oppstart i følge Gunn. 

«Krafttak mot kreft»-aksjonen står også for tur i mars. Dette er en viktig sak for oss. 2 av våre medlemmer har gått bort i kreftsykdom i år. Vi avholdt 1 minutts stillhet for å minnes to flotte bygdekvinner. Guri informerte om årets aksjon og fikk på plass bøssebærere som skulle stå på Joker Brandval og Kiwi Roverud 17.mars.

Så ble det tid for kaker, kaffe og loddsalg. Vi avsluttet med å synge «Blåveispiken».