Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Referat fra Kose-/pratemøte med kontstrikking, 10.1.18


Januarmøtet ble lagt til Holt HDO på Kongsvinger. Der bor vårt eldste medlem, Kari Jahr, som er 96 år. Hun er glad i å strikke og er en flink kontstrikkerske.

Det var mange bygdekvinner som ville "besøke" Kari som er en av våre to æresmedlemmer. Vi var 32 damer som møtte opp, og Kari var som alltid blid da hun tok imot oss i fellesrommet i underetasjen på Holt.

Grend 2 hadde ansvar for møtet, og grendekvinne Anne Marie Smestad ønsket velkommen. Vi åpnet med sangen: Sang til glede.

Medlemmene i grenda hadde bakt kaker og smurt flere fat med smørbrød som de satte frem da det var tid for kveldsmat.

De som ønsket å lære kontstrikking samlet seg ved et bord, og Margit Foseid tok på seg jobben som læremester. Det var en ivrig gjeng som strikket i vei. Litt opprekking og maskeslipping ble det, og vi var enige om at det var vanskelig å kombinere prating og kontstrikking. Det var moro å lære denne strikkemetoden. Jeg vil tro at flere av oss ikke nøyer seg med å strikke bare ett par sokker.

De andre benyttet sjansen til å småprate med hverandre, og det så ut til at alle koste seg denne kvelden.

Rønnaug Børresen hadde en del info hun ville dele, bl.a. at det vil bli arrangert formiddags-strikketreff på Brandvalheimen på tirsdager, og at hun på vegne av bygdekvinnelaget har fått forespørsel fra Tråstad ungdomsskole om vi kan komme å lære elevene lefsebaking.

Guri Gjølstad Røhnebæk informerte om lagsaker som krafttak mot kreft, frivillighet - intergrering, regionmøte og årsmøte.

I februar er det planlagt kurs for medlemmene i toving av sitteunderlag.

Som vanlig var det loddsalg, alle "årene" ble solgt og mange fine gevinster ble delt ut.

Elisabeth Trøhaugen avsluttet møtet med å lese: Sett og hørt fra bondekvinnemøtet 12.8.1952 og diktet: Vinter av Tore Hestbråten.

 

Tema for februarmøtet: Vårruller.