Male poteter
Male poteter
Mjøl til passe deig
Mjøl til passe deig
Dele opp deigen til passe emner
Dele opp deigen i passe emner.
Lage emner
Lage emner
Kjevle ut.
En god deig å kjevle ut til passe tykke lefser.
Lefsene ble lagt i plast etter steking.
Lefsene ble lagt i plast med klede rundt.

Tradisjonsmatskolen - baking av potetlefser.

 En god oppskrift  -  og dette blir laget med kjærlighet - da må det bare bli vellykket!

Det sa læreren vår på potetlefsekurset, Nunne Herleiksplass. Lørdag 23.mars møtte 5 damer for å lære å bake potetlefser.

Hele prosessen ble gjennomgått; koke og skrelle poteter, male dem på kvern, elte deigen, lage emner, kjevle ut og steke på takke. Vi avsluttet kurset med å spise og smake på de nybakte lefsene.

Jo, her var det bakt med kjærlighet................

 

Bli medlem