Hopp til hovedinnhold

Dagali Bygdekvinnelag

Litt teori først.

Litt teori først.

Elgbogen.

Elgbogen klar for nedskjæring.

Skjæring.

HMS er i varetatt.

Grønnsaker til kraftkjelen.

Kraftbein.

Kraftbein.

Kjøttdeig og kraft.

Det ble ca 8 kg kjøttdeig og 7 l kraft.

Elghakk.

3 gryter med elghakk.

Rørt tyttebær.

Rørt tyttebær til elghakk.

Trollkrem av rørte tyttebær og krem.

Velkommen til bords.

Tradisjonsmatskolen - elgbogen ble til elghakk.


I oktober -20 var 4Herne med på elgjakt med elgfall. Koronareglene  ble endelig åpna opp for barne og ungdomsarbeid, og vi fikk gjennomført planene våre for Tradisjonsmatskolen helga 30.04 - 01.05 -21. 

Hele ungdomshuset vårt, Dølhall, ble tatt i bruk - kjøkkenet  og store- og veslesalen. Det var moro å oppleve så ivrige 4H-ere. De satte i gang med kjøttskjæring og maling av kjøttdeig (fredag), skrelling og kutting grønnsaker , bruning av kjøttdeig, røring av tyttebær mm. De ga seg ikke før hele jobben var gjort. Bordene i storesalen ble rydda, og bordene ble fint dekket til middag.(lørdag)

Kraftkjelen hadde "godgjort" seg gjennom hele natta.

Maten smakte . De aller fleste forskynte seg flere ganger med både elghakk og trollkrem.

Da måltidet var over, ble oppvasken tatt, de ryddet og pakket seg ut.  Så dro de unge videre til gapahuken for overnatting ute.

De fikk med seg ei elgtunge. Den var kokt og  hadde vært i saltlake - ville noen smake på den til frokost mon tro??