Hopp til hovedinnhold

Gjerdrum Bygdekvinnelag

En flott sangkveld med Ingvild Bryn


Bygdekvinnelagets bidrag til kulturukene 2018 ble en kveld med sangglede og humor

Vestbystua på kulturhuset var helt full denne kvelden med 74 frammøtte. Publikum møtte en blid og entusiastisk Ingvild Bryn, som tydelig er veldig glad i sang og musikk. Mellom sangene fortalte hun morsomt fra sin oppvekst på et småbruk på Voss og fra sitt liv i NRK. Mora var aktiv i bondekvinnelaget. Hun var også en viktig inspirator for Ingvild, både når det gjelder musikk og norsk språk. Ingvild fikk pianoundervisning, og i flere år var hun budeie på en støl i hjembygda. Pianoet har vært viktig for Ingvild hele livet. Hun fortalte morsomme episoder fra brylluper hun spilte i på Voss.

Ingvild spilte piano til allsangen, og mange kjente og kjære sanger ble sunget i løpet av kvelden: Lykkeliten, Mellom bakkar og berg, Rosa på bal, Hovedøen og mange flere. Hun spilte også noen melodier uten allsang: Vårsøg av Henning Sommerro og Ved Rondane av Grieg/Vinje.  Den finlandsfinske Höstvisa ble også spilt. For noen år siden hadde Ingvild besøkt krigshelten Joakim Rønneberg, som ble rørt da hun spilte Vårsøg, hans favorittsang!

I pausen ble det servert kaffe og kringle. Det var også loddsalg, og for første gang ble bygdekvinnelaget utsolgt for lodd! Midt under loddtrekningen overrasket Ingvild med et innslag. Hun hadde truffet på Gjerikara, som hadde korøvelse på kulturhuset. Koret kom og sang en fin friersang for forsamlingen. Ingvild misunte den kvinnelige dirigenten!

Etter pausen fortalte Ingvil litt fra livet i NRK, om å svare på klager fra seerne. Hun fremhevet Erik Bye som en helt spesiell NRK-personlighet. For tiden vikarierer hun som språksjef i NRK, noe som bl.a. innebærer at hun svarer på klager fra publikum angående språkbruk.

Gjerdrum-sangen sto på programmet. Dette var en sang som var helt ukjent for Ingvild Bryn. Hun fikk bistand av Ole Håvard Rogstad, som kom fram og var forsanger. Ingen sangkveld uten Alf Prøysen. Du skal få en dag i mårå ble sunget. Siste sang var I natt jag drömde. 

Bygdekvinnelagets leder Anne Nordlie avsluttet kvelden med å takke Ingvild Bryn for en fantastisk opplevelse.