Hopp til hovedinnhold

Grytten Bygdekvinnelag

Møte om tradisjonsmat


Tradisjonsmat


Ingrid Lamark, prosjektleder for Tradisjonsmatskolen i Norges Bygdekvinnelag hadde et engasjerende foredrag for de fremmøtte på Framhald, mandag 14. januar. Møtet om tradisjonsmat var et samarbeidsarrangement mellom bygdekvinnelaga i Rauma.

 

Ingrid Lamark snakket om tradisjonsmat generelt og om det nasjonale prosjektet, tradisjonsmatskolen som er en videreføring av tradisjonsmat.no. Prosjektet som er finansiert med midler fra sparebankstiftelsen skal bidra til å spre kunnskap i tillegg til intern kompetanseheving i bygdekvinnelaga. 

Etter foredraget var det servert tradisjonsrik kaffemat fra de ulike bygdekvinnelaga i Rauma. Her var det fristende kaker og desserter fra Verma, Innfjorden, Eidsbygda og Grytten som de 34 tilhørerne kunne nyte i kaffepausen.

I slutten av kaffepausen var det loddsalg og trekning av premier som laga hadde bidratt med.

Arrangementet var omtalt på baksiden av Romsdals Budstikke onsdag (Se lenke til utklipp nederst i artikkelen) og i Åndalsnes Avis.


Tradisjonsmat er vanskelig å definere, men har mange verdier.


Ingrid Lamark (Norges BKL) og Jane Malmedal Edvardsen (leder i Grytten BKL)

 

Tradisjonsrike kaker og desserter fra bygdekvinnene i Rauma

 

 

tradisjonsmat_rb.png