Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

Hurtiglading på Sagatun i Vivestad i regi av VBK

7 kvinns fra Hillestad bygdekvinnelag hadde noen lærerike timer sammen med en fullsatt sal med Vestfold andre bygdekvinner.
Dyrking i pallekarm, (eller på plenen), ved Tone Marthinsen Almehagen fylte første økta og her var det mye å lære, både for den litt erfarne og for nybegynneren. Egenprodusert mat blir viktigere og viktigere, både ernæringsmessig og i forhold til beredskap. Økonomien skal man heller ikke se bort ifra. Også så tilfredsstillende det er!
Fargerike fruktfat og bugnende koldtbord fylte både øye og mage og i pausen tok mange turen bortom Glasshytta i Vivestad, bare et steinkast unna. Ut i det smellvakre vinterværet!
Som et alternativ, eller som et tillegg til kjøkkenhagen fikk vi så en innføring i ville vekster og gode smaker. Ellas spiselige verden er en bok full av både introduksjon og bruk av svært vanlige og kjenspake vekster i vår natur. Og forfatteren fulgte oss gjennom sko og eng og krydret det hele med smaksprøver. Nydelige smaker, om det var jentesaft av geiteramsblomster eller granskuddsirup, bringebæreddik eller traktkantarell.
Inspirerte og fullada vendte vi nesa hjemover utpå ettermiddagen - tusen takk til laget som sponsa oss, til arrangørene og flotte foredragsholdere!