Hopp til hovedinnhold

Hvarnes Bygdekvinnelag

Nestleder Kirsten takker Irene og Benedikte for veldig inspirerende bokforedrag
Gode bøker med viktige temaer; hverdagsrasisme og sterke kvinners roller og utfordringer

BOKPRAT - vel, det var litt for beskjedent...


Duoen Benedikte Gjone og Irene Nørberg fra Larvik Bibliotek kom til Hvarnes Bygdekvinnelags novembermøte for å framsnakke årets gode bøker, som er vel verd å lese. De har en egen dynamisk måte å fremføre budskapet på, hvor de i de ulike sjangre tar for seg bok for bok

I presentasjonene veksler de mellom korte innføringer av bokens tema, lesing av korte utdrag og fargerike skildringer av persongalleriene. Med innlevelse forteller de også om selve opplevelsen de fikk av å lese den spesifikke boka. Flere av bøkene vi fikk høre om denne gangen tok for seg viktige og aktuelle tema, som hverdagsrasisme og sterke kvinners roller og utfordringer, både i tidligere tider og i dagens samfunn, i vår egen flerkultur og der ute i verden. Vi fikk også en dose krim og spenning, noen underholdende og kanskje mer lettleste boktitler og noen historiske og biografiske leseforslag. Takk til Benedikte og Irene og Larvik Bibliotek! Dere bidrar skikkelig til å fremme leselysten! 

Etter bokbadet :-) var det på tide å fylle litt på med andre saker. Vertinnene hadde disket opp med litt småvarmt og nydelig rabarbrakake til kaffen og teen.

Aktuelle saker fra styremøtet og noen innkomne saker ble tatt opp og drøftet:

Home-Start, et frivillig familiestøtteprogram ønsker frivillige nordover i kommunen og ønsker å spre sitt gode budskap. Hvarnes Bygdekvinnelag har foreslått å få inn info om Home-Start i Lågadilten, for å nå flest mulig i vår region. Familier som har lite nettverk og som kan trenge en hjelpende hånd, være seg besøk et par timer i uka, litt barnepass, kjøring til aktiviteter osv er målgruppa for frivillighetstiltaket. Den frivillige vil få et refleksjonskurs i forkant. Bygdekvinnene ble utfordret til å tenke etter om de visste om noen som kunne tenke seg å bli frivillige.

Skolelunsj: Det er ytret ønske om at bygdekvinnelaget igjen kan lage til en lunsj for og sammen med barna på skolen i bygda. Det har vært en lang og god tradisjon og meget populært, men som vi ikke har kunnet gjennomføre de siste 2 årene grunnet pandemien.  Dessverre er det ekstra aktuelt og viktig nå fordi IGJEN har administrasjonen i Larvik Kommune foreslått å nedlegge skolen og barnehagen i Hvarnes. Æ`rre mulig! Puh! Flere bygdekvinner meldte seg frivillig til å forberede og gjennomføre en slik lunsj sammen med skolen. Takk til Mette Utklev, som tar ansvaret for å koordinere dette arbeidet. 

Julemøtet nærmer seg og styret via Anne vil sende ut SMS til alle medlemmene med invitasjon til dette. 

Program for neste år er satt og vi vil dele ut og legge ut årshjulet når det er klart.

Alle forslag til aktuelle tema for lagsmøter er velkomne. Ikke nøl med å ta kontakt med noen i styret og du har et forslag! Om ikke vi får det til med det første, er det så verdifullt å ha noen på blokka til neste gang programmet skal lages.

Mot slutten av denne kvelden ble det trekning av alle gevinstene bygdekvinnene hadde hatt med seg. Åresalget hadde gått unna i kaffepausen og nå slumpet det gevinster i alle fall til Utklev, Bårnes og Skåtanlia :-)

Takk til Larvik Bibliotek og dere;  alle fine kvinnene i bygda vår!