Hopp til hovedinnhold

Onsøy Bygdekvinnelag

Adventsmøte og markering av vevstuas 40 års jubileum.

Det ble en veldig hyggelig markering når Onsøy Bygdekvinnelag feiret vevstuas 40 års jubileum

Mandag 28.november kunne June Vallestrand ønske 42 damer og Olav Ruud velkommen til Elingaard Herregård for feiring av vevstua kombinert med lagets adventsmøte. Høstens kursdeltagere og flere som har hatt betydning for vevstuas eksistens var invitert, og selvfølgelig lagets medlemmer. Dagen før var første søndag i advent så June åpnet med å tenne et lys, men på en mer moderne måte, og det var med fjernkontroll. På Elingaard er det ikke tillatt med levende lys, så salongen var pyntet med batterilys i forskjellige størrelser. Før vi kunne avlegge vevstua et besøk sang vi «det lyser i stille grender» med Olav Ruud ved pianoet. Han har vært mangeårig sanglærer ved Greåker v.g.skole og har faktisk lært opp mange talenter fra Fredrikstad til en musikalsk karriere. Etter besøket på vevstua hvor kursdeltagerne hadde inntatt sine plasser fortalte Inger Åsle Hatch litt om historikken rundt vevstua og i tillegg ble det vist bilder. June kunne så overrekke instruktørene Solveig Bråten og Inger Åsle Hatch hver sin blomsterbukett for lang og tro tjeneste.Snitter og marsipankake ble servert og vi takker kveldens vertinner Ragnhild Øberg og Stine Jakobsen som hadde nok å holde fingrene i denne kvelden. Det ble solg lodder og faktisk var damene så kjøpevillige så vi måtte ta en tur til Kolberg for å skaffe flere lodd. Olav tilbragte hele kvelden sammen med oss og akkompagnerte ved flere julesanger og vevsangen( her har Marit Nilsen bidratt med tekst) og som han sa er veving kulturtradisjon, men julesangene er også en del av vår kultur og tradisjon. June overrakte Olav en blomsterbukett som hadde sunget både med og for oss, og trekningen på loddene kunne begynne, og som vanlig var det ikke mangel på gevinster og glade vinnere.

June takket for kvelden og Olav Ruud avsluttet med sangen «Det er jul»,som var en nydelig sang med en tekst for ettertanke.

Det ble en veldig hyggelig kveld med fin markering av vevstua og vi fikk en forsmak av julen både i ord og toner. En stor takk til Østfoldmuseene for at vi fikk markere jubileet her på Elingaard hvor vevstua har hatt kursvirksomhet i 40 år.