Hopp til hovedinnhold

Onsøy Bygdekvinnelag

Arbeid, helse og velferdssituasjonen i Fredrikstad

Et informativt foredrag ved velferdsviter Karine Magnussen Nymark

 

 

 

Mandag 29.april kunne leder June Vallestrand ønske 21 damer velkommen til nok et møte på Kolberg, og hun leste innledningsvis et par lyriske betraktninger av Magne Skårberg. Deretter ble det gjennomgang av lagssaker:

  • Påmelding til møte med Glemmen BK på skihytta mandag 27.mai.

  • Planteauksjon 22 mai hos Hilde Magnussen.

  • Innlevering av gjenstander til utstillingen på bygdedagen 2.juni.

  • Forespørsel fra Onsøy menighet om frivillige verter til åpen kirke lørdager i sommer.

  • Uteplassen på Bøndenes Hus blir nå hellelagt av bondelaget og bygdeungdomslaget.

Etter gjennomgangen ble det nå klart for kveldens foredragsholder Karine Magnussen Nymark, og tema var arbeid, helse og velferdssituasjonen i Fredrikstad.

Karine er utdannet velferdsviter og er avdelingsleder på Viuno i Fredrikstad. Det viser seg at mange unge voksne mellom 18 og 30 år i Fredrikstad er uten jobb eller ikke under utdanning, og det er viktig at vi som foreldre (besteforeldre) motiverer ungdommen til å fullføre videregående skole. Karine ble takket av leder for et meget informativt foredrag.

Under møte ble det også bestemt at laget skulle sponse garn til en leirgenser til et av 4H medlemmene. Hun og familien mistet alt de eide i en boligbrann og lokalbefolkningen har stilt opp for å hjelpe familien. Jorunn Kjenne Andersen sa seg villig til å strikke genseren, noe vi setter veldig stor pris på.

Møtet nærmet seg slutten og som alltid ble det mange fornøyde etter loddtrekning og en stor takk til kveldens vertinne Maryann Røtne for god forpleining.