Bestemmelse av sopp
Bestemmelse av sopp
Gruppering
Gruppering
Suppa koker
Suppa koker
Suppe i regn
Suppe i regn

Sopptur

Årets sopptur 9. september var et arrangement i folkehelseuka. Denne gangen hadde vi med en som kunne mer om sopp enn de fleste i laget vårt, tidligere kommunelege Arne Kvamme. Han lærte oss mye nytt.

Det var fjerde år på rad at vi plukket sopp i Bygdekvinnelagets regi, og tredje gang vi brukte den samme bålplassen. Selv om det var noen få dager igjen av det generelle bålforbudet, var det aldri noe fare for at skogen skulle ta fyr denne dagen: det regnet nemlig nokså godt det meste av tiden. For en stor del klarte vi å overse regnet.

Vi startet ved Auli kirke og gikk et kort stykke bort til skogkanten før vi fant de første soppene. Arne Kvamme, som ikke ga seg ut for å være soppsakkyndig, kunne likevel fortelle oss hva vi fant. Etter en kort stund samlet, ble det besluttet at vi skulle gå ut i skogen i smågrupper og returnere til et avtalt tidspunkt for å se på fangsten i fellesskap. Vi fant ut hvilke som hørte til samme familier, og så på viktige forskjeller mellom gode matsopper og sopper man absolutt bør holde seg unna.

Mens vi andre sprang rundt i skogen, forberedte Ane servering av epler med havregryn, sukker og kanel, og senere soppsuppe. En del av fangsten havnet i suppa, og det ble bemerket at en sjelden fikk soppsuppe med så mye sopp. 14 personer deltok på turen.

 

Bli medlem