Ellen Skrikestad fra Sunkost Revetal forteller oss hva vi skal lage idag
Ellen Skrikestad fra Sunkost Revetal forteller oss hva vi skal lage idag

Hjemmelaget godteri

Vi samlet 15 damer i Bryggerhuskjelleren og fikk besøk av Ellen Skrikestad fra Sunkost Revetal som introduserte oss for mange nye ingredienser. Fibersirup, kokosblomstsirup, rå kakaomasse, stevia og spiret bokhvete ble til de lekreste godbiter.

Ellen Skrikestad fra Sunkost Revetal, er utdannet homeopat og har masse kunnskap om forskjellige former for søtningsmidler, og ulike næringsstoff og deres virkning på kroppen. Ved å erstatte hvitt sukker med andre alternativ, kan man redusere mengden og effekten på eget blodsukkernivå blir gunstigere. At man kan lage snacks av bokhvetespirer, havregryn, og nøtter var for noen av oss en gledelig overraskelse.

Vi lagde 5 ulike sorter godteri også tilpasset de som har matallergi og/eller diabetes. I løpet av ett par timer hadde vi lagd lakriskarameller, Bounty biter,Snickers kake, Cocosa kuler og hjemmelaget sjokolade med granateple og bokhvetespirer. Selv om du må på helsekost for å finne de fleste ingrediensene var fremgangsmåten såpass enkel at her er det bare å løpe og kjøpe og sette igang å produsere. Måtte det bli noe til overs er det bare å putte i fryseren eller i kjøleskapet for en senere anledning.

Bli medlem