Anne Gro og Magni
Anne Gro og Magni
Mari og Astrid
Mari og Astrid
Tove og Inger Kristin
Tove og Inger Kristin
Rigmor og Magni
Rigmor og Magni

Kurs i takkebakst 18.11.2021

Stord Bygdekvinnelag inviterte til kurs i Nordlandskaker og potetkaker. 
Utsolgt på 4 timer. 

Vi kom på her i høst at det sikkert ville være gøy med kurs i takkebakst. Så vi la ut tilbud på Facebook, og via mail til medlemmene at det skulle bli råd for å få friske opp kunnskaper, og lære litt nytt .

Kurs i å lage melkekaker og lappekaker var det nesten ingen interesse for, så det avlyste vi. Å lage potetekaker og Nordlandskaker derimot, var det stor interesse for. Mye større enn vi kunne ta unna på ett kurs. Det ble sagt fra om at "ikke-medlemmer" ville bli prioritert, så da var det bare to fra laget som fikk plass denne gangen. 
8 damer møtte med forkle og godt humør en torsdagskveld. Poteter hadde vi skrelt på forhånd (type Asterix), og de var ferdig kokt når kurset begynte. Det var to damer på hver gruppe, og de fikk begynne med å lage deigene sjøl. Så ble det masse trening på kjevling. Ikke alle kakene ble like runde, men så skal de da heller ikke spises hele. 
Rigmor Vikane, vår mentor i takkebakst, og undertegnede, gikk rundt og ga gode råd og oppmuntring. Alle var veldig flinke. 
Det som ble fremhevet av deltagerne som positivt, var at de slapp å ha noe med seg. Alt av utstyr og ingredienser var ordnet med av oss. Dessuten var det akkurat passe travelt. Alle rakk det de skulle gjøre på den tiden vi hadde. Det ble mye kaffemat med hjem. Vi brukte oppskriften til Kari Støfringsdal på potetekaker.
Etter jul skal vi prøve å få til et nytt kurs. Vi har allerede 9 på venteliste (6 ikke-medlemmer! ). Flatbrød ville de også lære å bake. Det er bare å stå på, Bygdekvinnelaget trengs. 
Vi har ikke eget hus, men vi får låne skolekjøkkenet på Leirvik Skole nesten når vi vil. 
 

Takkebakst-kurs
Bli medlem