Bodil Nordjore
Bodil Nordjore
Signering av lefseboka
Signering av lefseboka
Bygdekvinner søker ny kunnskap.
Bygdekvinner søker ny kunnskap.
Ti bøker har hun skrevet.
Ti bøker har hun skrevet
Inger Kristine Træet
Inger Kristine Træet baker Sunnhordlands beste lefser

Lefsebokkveld med Bodil Nordjore.

Bodil Nordjore snakket om bøkene sine og forskningen sin på Stord folkebibliotek 3.9.2019

Statsstipendiat Bodil Nordjore var invitert til å snakke om bøkene sine på Stord Folkebibliotek. Hun sa hun følte seg venta.  Det kom veldig mange for å høre henne fortelle om arbeidet hun har gjort for å ta vare på gamle oppskrifter på tradisjonsmat. Hun reiser og samler kunnskap over hele landet, og det har det blitt ti bøker av. Det er viktig å samle den tause kunnskapen, den som var der lenge før internett. Å bake lefser er ingen eksakt kunnskap, det avhenger av måten du gjør det på, fuktighet og temperatur. Det eneste som hjelper for å få lesene gode og fine  er å trene, trene, trene. Tradisjonsmaten gir deg den tiden du ikke har, sa hun. Det går an å bake brød i full fart, men skal de bli gode og saftige må man bruke tid. 
Etter foredraget var det kaffepause. Medlemmer i Bygdekvinnelaget hadde laget til med lappekaker, melkekaker, nordlandslefser og vafler. 
Det var utlyst en uformell konkurranse om hvem som lager den beste lefsa i Sunnhordland. Åtte lefsebakere hadde meldt seg på.  Både folkejuryen og fagjuryen var enige om at det måtte bli Ingrid Kristine Træet fra Fijtar som er den beste lefsebakeren. 
 

Arrangører: Stord Folkebibliotek, Stord Mållag, og
Stord Bygdekvinnelag med Guro Kristi Holmberg som primus motor. 

Bli medlem