Hopp til hovedinnhold

Ytre Hobøl Bygdekvinnelag

Bordene ferdig dekket før middagsgjestene kommer

Bordene ferdig dekket før middagsgjestene kommer

Eva Marie, Ragnhild, Solveig, Liv og Aase er i sving på kjøkkenet

Tradisjonsmiddag på Fossnes Grendehus


Når man får så mye skryt og godord, er det jammen verdt all jobbinga!

For tredje året på rad hadde de aktive medlemmene i Ytre Hobøl bk ordnet istand middag på Fossnes Grendehus, slik at bygdefolk kunne komme og få kjøpt seg middag. Det ble tradisjonen tro servert medisterkaker med kålstuing, poteter, brun saus og rørte tyttebær. Og dessuten Tilslørte bondepiker til dessert. Dette er ekte tradisjonsmat i Hobøl, og folk visste nok en gang å sette pris på det. Allerede før dørene åpnet kl 14.00 var det folk på trappa. Og så gikk det i ett i de tre timene det varte. Logistikken fungerte utmerket, rutinene sitter nå, alle fikk varm mat, og ingen ting ble svidd! 

Allerede tidlig i høst har enkelte forberedt denne dagen. Anne Paulshus plukket tyttebær i Hobøls store skoger, for det måtte jo være rørte tyttebær til. Og eplesyltetøyet i Tilslørte bondepiker var laget av Liv Haug og Birthe Haga, de hadde plukket epler, skrellet og kokt. Så her er det snakk om kortreist mat. Kål og poteter kom fra Rygge.

Det er blitt en del stamgjester på disse tre årene, og det som er veldig hyggelig er at hele storfamilier kommer og får seg søndagsmiddag sammen. Det var flere familier med fire generasjoner rundt bordet.

Så til maten: Er det noe denne gjengen med damer kan, så er det å lage god mat! Og det smakte fantastisk godt, folk skamroste maten. Dessuten satte gjestene stor pris på det sosiale ved tiltaket, folk treffer andre bygdefolk som man kanskje ikke ser så ofte. For arrangøren var det en takknemlig jobb å gjøre.

På forhånd hadde det vært gjort en god jobb med planlegging, innkjøp og forberedleser. 13 av medlemmene i laget sto på fra søndag morgen til oppryddinga var ferdig kl 18. De siste gjestene var faktisk så greie at de hjalp oss med opprydding av bord og stoler til slutt.