Hopp til hovedinnhold

Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag

Synlighet av lokal aktivitet


Facebook, instagram og nettsider, plakater, annonser og personlige invitasjoner. Ja, det var noe av mulighetene bygdekvinner fra åtte lokallag drøftet på regionmøte på Heia. 

Å synliggjøre den gode aktiviteten i de lokale lagene må til for å gjøre bygdekvinner kjent med organisasjonen vår. Erfaringer om hva som fungere ble utvekslet, og gode råd delt. 

Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag er både på facebook, instagram og har egen nettside. 

På regionmøtet fortalte leder Trude Smalås om Grong bygdekvinnelag sitt arbeid med Kvinner Ut. Innvandrerkvinner fra flere land deltar på alt fra turer i nærområdet, flatbrødbaking på Bergsmo og medlemsmøter. Deltakelsen er til stor inspirasjon for alle, og lysten til fortsette å bo i Grong er stor. 

I Overhalla arrangerer kommunen og biblioteket et årlig arrangement for kvinner - et større vi. Sissel Gustad og Anne Lise Vollan fra Skage bygdekvinnelag fortalte at ca 400 kvinner deltok på siste møteplass som hadde Geir Lippestad som hovedinnleder. 

Anne Irene Myhr fra Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag orienterte om norstradisjonsmat.no, og videofilm om laging av baccalao ble vist. Flere lokallag har laget oppskriftsbøker, og Snåsa og Sparbu har planer om å gjøre det samme. 

 

invitasjon_til_region_nord_0.pdf