Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

Daim iskake og Tyske skiver med sitron.


Inger Solberg har sendt oss oppskrift på to kaker. Den ene er en Daim iskake. De av oss som har smakt den vet at det er en skikkelig festkake.


Tyske skiver er en tradisjonsrik julekake som stammer fra Tyskland. Jeg  husker at min farmor alltid bakte disse til jul, de smeltet på tungen, men jeg synes å huske at noen av de var med sjokolade ?

Daim iskake

  • 3 eggehviter stivpiskes og blandes med
  • 150 gr sukker og
  •  100 gr malte mandler

Stekes i en 24 cm rund form i 170 grader i ca 45 min.

  • 3 eggeplommer
  • 1 dl sukker piskes til eggedosis
  • 3 dl. kremfløte stivpiskes - blandes med eggedosisen
  • 2 doble Daim sjokolader  grovhakkes og blandes i røren

Hell kremblandingen over mandelbunnen og sett den i fryseren.

Iskaken settes i kjøleskapet ca 20 min. før servering

 

Tyske skiver med sitron.

  • 200 gr smør
  • 1 dl sukker
  • 1/2 sitron - revet skall
  • 1 dl potetmel
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl perlesukker til pynt ( kan sløyfes)

Rør romtemperert smør luftig med sukkeret. Riv sitronskal og rør inn. Bland potetmel og hvetemel og sikt inn. Arbeid deigen smidig.

Del deigen i to og form til ruller på ca 5 cm i diameter. Pakk rullene i plast og legg i kjøleskapet i noen timer. Fjern plasten og skjær skiver på ca. 1/2 cm. 

Legges på stekeplate med bakepapir. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det , alternativt kan du drysse melis over ved servering.

Stekes i ovn på 200 grader og avkjøles på rist.