Tradisjonsmatkurs, Brandval barneskole, 13.02.19

.... med innslag av beredskap

Tema for februarmøtet var tradisjonsmat, og grend 2 hadde ansvar for møtet. Det var mange som tok turen til skolen denne kvelden, selv om det var «rassballføre» ute.

Ulla W. Lukashaugen ønsket velkommen, før vi sang «Jeg snører min sekk».

Elisabeth Trøhaugen fortalte om mattradisjoner og matkultur. Hun påpekte viktigheten av at vi fører mattradisjoner videre. Hun viste oss hvordan vi kan lage potetrisk med bacon i langpanne.

Bente Fjeld Moen informerte om/fra beredskapsplan. Hun ga oss tips om hva vi bør ha i reserve til en hver tid. Hun oppfordret oss til å tenke gjennom dette. Hun hadde med seg en «14-dagers salat» som hun hadde laget hjemme. Denne salaten er det lettvint å lage. Den er god, sunn og holder seg leeenge. Absolutt å anbefale også utenom krisetid! I tillegg viste hun oss hvordan vi kan lage hvitost av melk og kefir.

Berit Sternberg hadde med seg hjemmelaget indisk hvitost (Paneer), som er laget av melk og yoghurt.

Vi fikk servert potetrisk med rørte tyttebær, hvitost på hjemmelaget flatbrød, kaffe og sjokoladekake.

Det ble delt ut oppskrifter på potetrisk, «14-dagers salat», hvitost og prim laget av brunost-rester. Etter å ha blitt vist/forklart hvordan maten lages, er det bare å dra hjem for å prøve på egenhånd.

 

Guri Gjølstad Røhnebæk hadde litt info hun ville dele med de fremmøtte.

Hun ønsket 2 nye medlemmer velkommen i laget.

Norsenteret skal ha Damenes aften, 5. mars. De har sendt en forespørsel om vi stiller med mannekenger i år også, og det gjør vi vel?

Tema for fellesmøtet med Saniteten i november blir Kvinnehelse, hjerte-/karsykdommer.

 

Som vanlig var det loddsalg med mange fine gevinster.

Avslutningssang: Du skal få en dag i mårra.

Bli medlem