Hopp til hovedinnhold

Nord-Rana Bygdekvinnelag

Vilde- Sofie og Gerd Marit svinger kjøvle som om det var det eneste de skulle ha gjort hele sitt liv.

Flatbrødbaking

Vigdis er konsentrert, blir den rund nok

Flatbrødbaking

Marina steiker bondelefse

Bondelefsesteiking

Kurs i Flatbrød og bondelefse


Den 23. og 24. mars arrangerte Nord Rana Bygdekvinnelag kurs i tradisjonsmat.


Det ble bakt  flatbrød og bondelefse.

Vi arrangerte kurs i baking av flatbrød og bondelefse, vi leide den lokale skolen og skolekjøkkenet der.

I utgangspunktet skulle det være 8 deltakere med 4 måtte melde forfall.

Vi gikk igjennom oppskriftene på forhånd og deltakerne fikk komme med spørsmål. 

Deltakerne fikk selv lage deigen, mens kursansvarlig veiledet.

Kursansvarlig bakte ut en leiv og forklarte litt om hvordan hun gjorde det.

Det ble påpekt at dette var to av mange oppskrifter som fantes, og det var helt opp til deltakerne om de ønsket å bruke den videre.

Etter endt bakeøkt ble det servert smaksprøver; til flatbrødet ble det servert File, rømme og spekemat. Etter at lefsa var ferdigbakt ble det servert smaksprøve av lefsa med likt fyll, noen hadde smør, sukker og kanel, andre hadde smør, melis og vaniljesukker. Under smakingen hadde vi fine diskusjoner om hva som var tradisjonsmat for den enkelte og hvilke tradisjoner deltakerne var vokst opp med. 

 

Til høsten ønsket deltakerne kurs i Krinalefse og Rylefse.