Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Vår egen Reidun Sørlundsengen Hauger - nr. 2 fra venstre
Barnehagebarn synger oss inn i Bøndenes hus
Sidsel Ophus, Hanne Marit Amb, Brynhild Lervang og Bente Haugom
Sogneprest Bettina og RBK 's Bente
Fra årsmøteforhandlingene trygt ledet av Laila Wang Bjerke
Nydelig glasskunst fra Astrids glass

Årsmøte i HBK i Eidskog - nytt styremedlem fra Ringsaker


Årsmøte i Hedmark bygdekvinnelag ble arrangert i Eidskog og vi møttes til lunsj i kirkestua med kaffe og "smørgåsterte". 


Møtet fortsatt på Bøndenes hus og det var mange friske diskusjoner som seg hør og bør når en både skal oppsummere lagets arbeid og samtidig se framover. Hva skal skje med Gullkornet vårt f.eks?? Mange synspunkter her og vi satser et år til og samkjører det med HBK nytt. Økonomi er også tema og det var ønskelig og legge organisasjonsopplæring sammen med ledersamling for og hente penger fra NBK og samtidig gjøre ledermøte til en nyttig læringsarena. Vi i Ringsaker Bygdekvinnelag er også glade for at vi fikk Reidun Sørlundsengen Hauger inn i styret i Hedmark bygdekvinnelag. Reidun er en kreativ og engasjert bygdekvinne som har orden og struktur og også en god porsjon fantasi som kan være nyttig i utviklinga av bygdekvinnelaget framover. Lykke til Reidun!

Denne gangen gikk turen til Eidskog. Årets vertskap var Eidskog Bygdekvinnelag. Det kom delegater fra hele vårt langstrakte fylke, noen kom med egen buss for anledningen, mens andre kjørte bil. Vi ble tatt vel imot i Kirkestua på Matrand, der det ble servert smørgås-tårta, som var aldeles nydelig. Og det smakte godt for alle og enhver, uansett lang eller kort reisevei

. Videre gikk turen inn i Matrand Kirke, hvor vi ble ønsket velkommen av Liv Kari I. Andreassen, som også deklamerte diktet «Under himmelen» av Hans Børli. Det ble sunget, og sogneprest Bettina Eckbo holdt tale.

Videre bar veien oss til Bøndernes Hus på Skotterud, hvor årsmøte skulle holdes.

Der ble vi møtt av barnehagebarn som hadde stilt seg opp foran inngangen, de ønsket oss velkommen med kjente og kjære sanger. Og bare over terskelen så var det 1. klassingene sin tur til å synge Eidskog sangen for oss. Forøvrig, den også skrevet av hans Børli.

Det var pyntet overalt hvor vi gikk, og «skogsdronninga» stod nederst i trappa og hilste oss velkommen. Mange utstillere hadde fått sine utstillinger på plass i salen, og det var en flott måte å vise oss hva bygda har å by på.

Solvår Sundkøien ønsket oss velkommen til Eidskog på vegne av Eidskog Bygdekvinnelag, og Sigrid Holmen fra fylkesstyret ønsket velkommen til årsmøte. Vi kom godt i gang med årsmøte-sakene våre på fredag, og kunne si oss fornøyde da vi avsluttet dagen.

Om kvelden skulle det være festmiddag i Rådhusets festsal. Der ble vi møtt av «Takt skar du ha», et trommekorps i Eidskog for voksne damer. En opplevelse å bli møtt av dem.

Festsalen var pyntet til fest ja. Nydelige bord-dekorasjoner hentet fra naturen selv. God plass rundt matbordet, det er heller ikke alle forunt.

Vi ble servert skinkesteik, poteter og grønnsaker (kortreiste råvarer må dere vite) og surkål, og itte å forglemme rørt tipper. Nydelig mat, så all ære til matgruppa. Det ble nok skrelt noen kilo av både poteter og gulrøtter. Som dessert var det tilslørte bondepiker, bedre har ikke undertegnede smakt siden barndommen.

Konferansier denne kvelden var Vibeke Børresen, som ledet oss gjennom kvelden på en lekende lett måte. Kamilla Thue ønsket oss velkommen til Eidskog, og fortalte oss litt både i forhold til historie, og hva plasseringen av Eidskog har betydd opp gjennom årene.

Eidskog Bondelag var hyret som servitører denne kvelden, en jobb de fullførte med glans. Det ble underholdning av det lette, glade slaget av Bjørg Ruud og Anne Marit Ånerud. Latteren satt løst i lokalet. Sandra Gaustad sang flere sanger for oss med sin nydelige stemme, først som solo. Senere sammen med koret «Korsettene».

Kvelden var særdeles vellykket, men hvis dere lurer, så ja, selvsagt ble det kaker. Det var et bugnende kakebord. Kaffe og edle dråper kunne også nytes for de som ville det.

En innholdsrik dag var over, og vi i styret trakk oss tilbake til Søstun Gård (som trenger et helt kapittel for seg selv, så det får bli en annen gang). Men det må nevnes at det var en fantastisk plass, med hyggelig vertskap.

Lørdag var vi tilbake på Bøndernes Hus, hvor vi ble servert frokost. Selvsagt var det også her hjemmelaget det meste. Disse damene i Eidskog, kan jo nesten ikke hatt tid til annet enn å lage mat de siste månedene.

Årsmøteforedraget ble holdt av Sverre Eier fra Børliselskapet. Det ble vist bilder, og noen av Hans Børli`s dikt er også tonesatt. Foredraget ble avsluttet med allsang av hans «Tømmerkojevise».

Det ble foretatt valg, og vi hadde i løpet av disse to dagene fått en del friske innspill av våre medlemmer.

Takk til dere alle for et flott årsmøte, og takk til Eidskog Bygdekvinnelag som var arrangør. Et lokallag vi i styret kan være stolte av.

Vil også rette en stor takk til vår dyktige møteleder/ordstyrer disse dagene, Laila Wang Bjerke.

Det nye styret i Hedmark Bygdekvinnelag består av: Sigrid Holmen (leder), Aud Ragnhild Voll (nestleder), Reidun Sørlungsengen Hauger (styremedlem), Monica Hagren (styremedlem), Haldis M. Schjerpen (styremedlem) og Kathe Y. Seigerud (styremedlem)

Forfattet av Kathe Y. Seigerud