Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Reidun Riisehagen og Odny-Marit Struksnes i egen vevde kreasjoner
Vevstua 40 år - nydelige farger!

Vevstua 40 år - nydelige farger!

Imponerte damer over utstillingen!

Imponerte damer over utstillingen!

Forsamlingen lytter til at Odny-Marit forteller

Forsamlingen lytter til at Odny-Marit forteller

Reidun S. Hauger, May Ljungqvist og Sølvi Sunde Røde Kors, Inger Amb, foto: Sanna Røhr

Røde Kors og bygdekvinner i skjønn forening!

Referater

32 damer ble ønsket velkommen av Else Gudbrandsen til årets sommermøte.
V startet kvelden med å synge Ida`s sommervise .Grethe Slotnæs stilte opp med trekkspillet og spilte like flott som alltid.
Deretter hadde vi et foredrag om Strand og Strand akevitten .Geir Karlsen hadde et veldig fint foredrag om akevittens historie fra start og frem til i dag.Den første akevitten ble lansert i mars 2010.Siden har det blitt både juleakevitt,Smør og flere til. Det blir flere typer akevitt som kommer ut etter hvert. Strand ga fra seg rettighetene til Arcus i 2016.Flaskene har et særeget utseende.De ligner på de gamle brune medisinflaskene.Dermed lette å kjenne igjen.Strand brenneri feirer 175 år i år og er Norges eldste brenneri.Else serverte smaksprøve til de som ønsket det på en akevittype.

Så ble ordet gitt til Odny Marit Struksnes som har vært aktiv i de siste 37 år på Vevstua.Hun fortalte om hvordan de organiserer  Vevstua. De leier lokale av Strand.Hver og en av veverne betaler en sum i husleie og det de bruker sjøl av garn/renning.De har 12-13 vever. Lars Glestad holder de med ved ,så de har det varmt og godt på kveldene i vinterhalvåret.Dette er en plass hvor de som trenger hjelp til vevinga får det, og tempoet på veven bestemmer hver og en.Vi fikk se så mange flotte ferdige vevde produkter ,så her kunne hvermann bli fristet til å starte med veving.Utrolig mange dyktige vevere her.Odny Marit og Reidun Rishagen stilte i vevde antrekk for kvelden.All ære til disse damene som står på hver mandag for vevstua.

 

Sommermøte på Strand 12.06.2018 Planleggingsdag for hageprosjektet 09.04.2018 Brødbaker-møtet 26.02.2018 Medlemsmøte på Tingvang 22.01.2018 Sommermøtet 29.05.2017