Hopp til hovedinnhold

Ringsaker Bygdekvinnelag

Ada Koller Hagness og Eva Krogvig - ordner traktkantareller!
Innhold til kurven - noen fant flere!
Ada kan sitt fag - kunnskapsrik foreleser!

Sopp tur i Moskogen 27.september

Sopptur med masse ny kunnskap - kjekt og få en ny gjennomgang!

Vi møttes med kurvene våre til sopptur kl. 17.30. Da var det bare og traske til skogs og se hva en fant. Litt seint på året kanskje, men vi oppdaget at de drevne fant sopp som vi andre ikke så. De gule bladene forstyrret oss uerfarne som nok heller ikke viste helt hvor vi skulle se!

Vel tilbake på standplass var nydelig soppsuppe med traktkantareller på bålvarmen og vi nøt den varme suppa sammen med fersk hjemmebakst og god stemning.

Vår eminente soppkjenner Ada Koller Hageness stod for demonstrasjon og gjennomgang av soppen vår. Vi fant ikke mange i kurvene våre og disse fikk sin dom Dessuten hadde Ada plukket mange forskjellige sopper og alle fikk en gjennomgang. Litt tryggere på hva vi skal se etter er vi nok etter gjennomgangen, men sopp er litt vanskelig. Så vi satser nok kanskje mest på de 5 sikre som er kantarell, matriske, fåresopp, matblekksopp og blek piggsopp.

Vi fikk etter hvert besøk av yttergrensa til stormen Karl og da ble det både mørkt, regn og vind. Det gjorde at vi 15 som var tilstede spiste eplekake og kaffe mens vi kjente litt på naturkreftene og priste oss lykkelige for at vi ikke var nærmere sentrum av stormen.