Hopp til hovedinnhold
Det er mye mathygge i vente, når du først er kommet frem til hytta. Foto: Finnmark fylkesbibliotek.

Det er mye mathygge i vente, når du først er kommet frem til hytta. Foto: Finnmark fylkesbibliotek.

Deilig mat på påskebordet

Påskestemningen siger inn i hus og hytte. Måltidene er viktige sosiale møtesteder, med god mat og godt drikke.

Her får du tips til gode matretter påsken igjennom fra bygdekvinnelagene - vel verdt å teste ut.

Nybakt til frokosten fra Bjørgum Bygdekvinnelag

Foto: Liv Spilde

Her finner du oppskrift på rundstykker med byggryn og byggmjøl, og byggbrød 

Se vedlegg nederst i artikkelen.

 

Bygg til forrett, hvilerett, hovedrett og dessert fra Sparbu Bygdekvinnelag

Medlemmene i Sparbu Bygdekvinnelag lagde retter sammen med byggkorn som hovedingrediens. Foto: Sparbu Bygdekvinnelag.

Her finner du oppskrifter på forrett, hovedrett og dessert med bygg.

 

Lavkarbovafler og rødbetsalat fra Hillestad Bygdekvinnelag

Sunt og variert preget serveringstilbudet denne kvelden hos Hillestad Bygdekvinnelag. Foto: Hillestad Bygdekvinnelag.

Her finner du oppskrift på lavkarbovafler og rødbetsalat

 

Blandaball frå Meisingsetvågen - Meisingset Bygdekvinnelag

  

Sluttresultatet ble kjempegode fiskekaker, fiskeball og blandaball. Foto: Meisingset Bygdekvinnelag.

Oppskrift på blandaball frå Meisingsetvågen

 

Sofiekake fra Sirdal Bygdekvinnelag

Resultatet fra kurs i sofiekake med Sirdal Bygdekvinnelag. Foto: Sirdal Bygdekvinnelag.

Oppskrift på Sofiekake

 

Hvitost, paneer ost, potetrisk, 14-dagers salat, hjemmelaget prim med Brandval Bygdekvinnelag

  

Tema i februar-møtet i Brandval Bygdekvinnelag var tradisjonsmat. Foto: Brandval Bygdekvinnelag.

Hvitost, paneer ost, potetrisk, 14-dagers salat, hjemmelaget prim. Foto: Brandval Bygdekvinnelag.

Oppskrifter nederst på siden.

 

Dyrkningstips fra Ingvild i Hillestad Bygdekvinnelag

Ingvild Stomsvik er i god gang med vårforberedelsene - og deler sine hagetips med VGs lesere. Foto: Hillestad Bygdekvinnelag.

Og for dem som heller vil dyrke i vinduskarmen, her er tips fra Ingvild Stomsvik.