Hopp til hovedinnhold

Vestfold Bygdekvinnelag

Stiftelsen Fossnes og Solbø

Stiftelsen Fossnes og Solbø

Stiftelsen består av 4 frivillige organisasjoner i «gamle» Vestfold fylke
Disse er: Vestfold Bygdekvinnelag, Vestfold Røde Kors, Norske kvinners Sanitetsforening Vestfold og Norsk Folkehjelp Region Sør-Øst V.T.B

Stiftelsen har 1 hytte som de leier ut på Gurvika i Nevlunghavn. Navnet er Solhytta og den ligger idyllisk til på Stiftelsen Gurvika sitt område med flott utsikt over sjøen. 

Hytta er bygget med tanke på mennesker med funksjonsnedsettelse og disse har fortrinnsrett på leie av hytta. Kjernetida for utleie er fra mai – september for denne gruppen, og utover denne tida er det fullt mulig for andre å leie Solhytta. 

Solhytta har 2 soverom med sengeplasser til 6 stykker samt en hems hvor det er 3 sengeplasser. Solhytta er fullt utstyrt og møblert med vaskemaskin og tørketrommel. 

Når du er på Solhytta er det også mulig å disponere bassenget i Gurvika, ta bare kontakt med daglig leder, Thorfinn Haugen, så kan han fortelle når og om det er ledig kapasitet. 

Det er Beate Lanner som er ansvarlig for utleie og vedlikehold av Solhytta, hun er også kasserer og nestleder i Stiftelsen. John Åge Amundsen er leder og Anne Marie Jahre Larsen er sekretær og Svein Steffensen er styremedlem. 

Stiftelsen Fossnes og Solbø ble til den gang hvor den nye reformen ble vedtatt. Dvs når de skulle legge ned hjemmene Fossnes og Solbø og beboere skulle hjem til sine respektive kommuner. Da var det Fylkesmann som foreslo at en gruppe frivillige organisasjoner i Vestfold skulle slå seg sammen og danne en «gruppe» for å gi mennesker med funksjonsnedsettelse en mulighet for ferie sammen med sine respektive familier/ pleiere i kommunene. Det ble gitt en pengegave etter salg av Fossnes og Solbø på 5 millioner kroner. 

Disse pengene skulle stå på en sperret konto og det skulle kun brukes rentepenger slik at grunnkapitalen ikke ble berørt. Etter hvert ble det ikke renter å bruke for å kunne vedlikeholde feriestedene slik at vedtekter har blitt endret i takt med tiden. 

Nå står disse midlene på konto i DnB, og regnskap for Stiftelsen blir utført av Dataregnskap i Larvik med revisjon av Revisjonsfirma Schumacher & Hammer i Larvik.