Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

Hillestad bygdekvinnelag på Bakke Mølle

En fin vårkveld, med litt sur vind, reiste 12 bygdekvinner til Bakke Mølle, der vi ble møtt av Leif B. Olsen, som viste oss rundt og fortalte om stedet og historien. «Energihistorisk senter», presenterer de seg som, et flott sted, med andedam, selskapslokaler og teknisk museum. Hit kan alle komme å nyte maten sin ved dammen, ta en liten kanotur eller bestille omvisning eller festlokaler, med nyoppusset kjøkken.
Mølla har lang historie og er nevnt fra tidlig på 1600-tallet. Vi fikk et overblikk over historien, til Bakke Mølle ble lagt ned som mølle i 1995 og forfalt til Øivind Skjeggerød overtok den i 2008. Det er helt imponerende hva som er gjort der siden det. Mølla er tilbakeført, pusset opp og utstyrt med mye som er laget eller satt sammen av deler funnet i bekken eller andre steder. Tusenvis av dugnadstimer er lagt ned her. Øivind Skjeggerød døde i fjor og datteren, Cathrine Skjeggerød har overtatt ledelsen av stedet, med god hjelp av mange frivillige.
Siden det var litt kaldt å ta kveldsmaten ute, fikk vi sitte inne i stedet,men det var godt vi hadde varme klær , for det var jo ikke så varmt der heller.
Vi takket for omvisningen og skrev oss inn i gjesteboka. Hit vil vi gjerne komme igjen, på en eller annen måte.