Hopp til hovedinnhold

Meisingset Bygdekvinnelag

Petter Emil, Sandra og Anna sammen med Astrid

Petter Emil, Sandra og Anna sammen med Astrid

Andrine, Lena, Rune og Zoe ser på at Ragna lager potetball

Andrine, Lena, Rune og Zoe ser på at Ragna lager potetball

Ragna legger ballen i gryta

Ragna legger ballen i gryta

Martin steker bacon, noe som hører til

Martin steker bacon, noe som hører til

Ballen legges i gryta

Ballen legges i gryta

Hektisk på kjøkkenet. Martin, Ingrid, Johanne og Sylva sammen med Ingunn

Hektisk på kjøkkenet. Martin, Ingrid, Johanne og Sylva sammen med Ingunn

Jonas elsker potetball!

Jonas elsker potetball!

Tradisjonsmatskolen


Det er artig å lage potetball!

Vågbø 4H ville gjerne lære seg å lage tradisjonsmat. Det var potetball som sto på ønskelista, og hvem er vel bedre rustet til å lære fra seg å lage potetball enn Meisingset Bygdekvinnelag!

Det ble en hektisk og artig kveld på kjøkkenet, og ballen smakte fortreffelig.

Potetball til ca 5 personer

3 kg poteter
1 stk løk
2 ts salt
1/2 ts pepper
2 dl hvetemel
6 dl byggmel

Potetene males på kvern sammen med løken. Hvetemel og byggmel has i røra, og alt blandes sammen til passe deig. Deigen formes til runde boller og legges i kokende vann. En kan med fordel bruke kjøttkraft eller buljong til å trekke potetballen i.
Ballen kokes ca 1 time. Serveres med kokt gulrot, kålrot og bacon. Noen bruker også sukker, sirup eller duppe til. Drikke til kan være surmelk, melk, saft eller vann.

Vel bekomme!