Hopp til hovedinnhold

Ørskog Bygdekvinnelag

Ragnhild Giskemo

Ragnhild sine lammekjøttkaker


Ja, vi lovte dykk oppskrifter med lam, og her kjem den fyrste, og det er frå sjølvaste leiaren vår i Ørskog bygdekvinnelag: Ragnhild Giskemo!

Lammekaker

- 500 gr. kjøttdeig av lam (kjøttdeig av storfe eller vilt kan også nyttast)

- 1,5 ts salt

- 1/2 ts peppar

- 1/2 ts muskat

- 1/2 ts ingefær

- 2,5 ss potetmjøl

- 1 ss kveitemjøl

- 1 egg

- 1/4 hakka lauk

- 2,5 dl mjølk

- smør til steiking

1. Røyr salt i kjøttdeiga til den blir seig

2. Røyr inn egg, krydder og lauk, og deretter mjølet

3. Spe litt om gongen med væske

4. Form til runde kaker og steik på begge sider

5. Ha dei i ei panne med vatn og litt salt, så dei får trekke litt. Denne krafta bruker du i sausen.

 

Brun saus:

-3 ss smør

- 3 ss kveitemjøl

- 4-5 dl kjøtkraft

1. Brun smør og mjøl

2. Spe med kjøttkrafta - rør godt og la det koke opp.

3. Skru ned temperaturen og tilsett kjøttkakene

 

Kålstuing:

- 750 gr snitta hodekål*

- 3 dl vatn

- 1/2 ts salt

- 2 ss margaring

- 2 ss kveitemjøl

- 4 dl mjølk

1. Finsnitt kål og kok den i lettsalta vatn til den er mjuk

2. Slå av kokevatnet

3. Smelt smør og røyr inn mjøl

4. Spe med mjølk, og røyr heile tida så det ikkje klumpar seg

5. Smak til med salt og muskat og bland inn kålen

Server gildet med tyttebærsylte, poteter og gulrot.
 

~Vel bekomme!~