Hopp til hovedinnhold

Valldal Bygdekvinnelag

Ingrediensar

Ingrediensar

Erla Hoel var heldig og fekk seg ein pose gronsaker

Erla Hoel var heldig og fekk seg ein pose gronsaker

FN sin matvaredag.


Visste du at 16. oktober er FN sin matvaredag?

Norges Bygdekvinnelag og Gartnarhallen har vore med på å markere dette. Måndag ettermiddag delte derfor Valldal Bygdekvinnelag ut posar med alt ein trong for å lage ei grønnsaksuppe med rødbetar, løk, gulrot, potet, persillerot, grønkål og litt salt og krydder. Infohefte og oppskrift av Harald Osa fylgde med. Valldal Bygdekvinnelag stod utanfor Spar Valldal, dei hadde laga 40 posar, og mange fekk med seg ingrediensar til ein god suppemiddag for fire.

Oppskrift på Harald Osa si suppe:

Til 4 porsoner;
2 rødbeter
2 mellomstore løk
2 gulrøtter
2 mellomstore poteter
1 persillerot
2 blader grønnkål
En klype tørka timian
1 laubærblad
salt/ pepper etter ønske

Slik gjør du;
Vask og skrell grønnsakene. Skjær løk, rødbet, persillerot, gulrøtter og poteter i terninger. Fjern det grove av stilken på grønnkålen og skjær i tynne strimler. 
Ha grønnsakene, unntatt grønnkål, over i kjele og tilsett vann så det dekker grønnsakene. Ha i timian, laubærblad og smak til med salt når det koker. La det koke ca. 15-20 min. til det er mørt. tilsett grønnkæl rett før servering.
Tips,
Server gjerne med godt flatbrød og en skje rømme i tallerknen. Du kan også ha i sprøstekte bacon skiver, pølsebiter rett før servering.
Rødbeter gir denne suppa en flott farge.