Hopp til hovedinnhold

Akershus og Oslo Bygdekvinnelag

Pris for "Best i vekst"


Nittedal og Hakadal Bygdekvinnelag topper statistikken blant alle de 23 medlemslagene i Distrikt Akershus, og har vunnet «Best i vekst»-prisen for andre år på rad.

Det var en stolt og glad leder i Nittedal og Hakadal Bygdekvinnelag, Kari Frank, som tok imot prisen under årsmøtet til Akershus Bygdekvinnelag (ABK) lørdag 12.mars.

Bygdekvinnelagert gjenoppstod på et ekstraordinært årsmøte i 2020. Da hadde laget i flere år slitt med å holde arbeidet i gang, og det var vanskelig å finne en person som var villig til å ta over som leder. Det endte med et forslag fra sittende styre om å legge ned laget.

Kari Frank fikk høre om planene og bestemte seg for å mobilisere for å redde bygdekvinnelaget. På to år, gjennom årene med pandemi i landet, er medlemstallet tredobla. Nittedal og Hakadal Bygdekvinnelag teller nå over 70 medlemmer. Bare i 2021 var det 15 nye kvinner som meldte seg inn.

Styremedlem Kari Fjelstad Luke i ABK overrakte prisen, og hun gav rosende ord til Kari Frank for hennes enestående innsats for å skape nytt liv i bygdekvinnelaget. -Damer som deg er gull verdt for frivilligheten, sa hun. Og la til at det er fint å se at hun har med seg et bredt sammensatt styre. -Dere er absolutt liv laga i Nittedal, la hun til, før hun overrakte en vakker lysestake med ABK`s initialer.