Hopp til hovedinnhold

Akershus og Oslo Bygdekvinnelag

Restemat

Oppstekt blodklubb

Vinn over svinn

Under Akershus Bygdekvinnelags årsmøte i 2013 ble det bestemt at en av arbeidsoppgavene i det kommende året skulle være kampen mot kasting av spiselig mat. Kampanjen ble senere forlenget og fikk navnet «Vinn over svinn».

Bærums Trine Amalie Sjøvold tok opp temaet om kasting av spiselig mat under generaldebatten på fylkesårsmøtet i Nes i 2013. Hun påpekte at vårt fylke var på landstoppen i kasting av mat. Denne førsteplassen var ingenting å være stolt av! Temaet ble tatt inn i Akershus Bygdekvinnelags arbeidsplan for 2013-2014. Trine Amalie Sjøvold ble valgt inn i fylkesstyret og fikk oppgaven med å utforme konkrete tiltak. Styret vedtok at det skulle produseres en kalender med lokale kokkers oppskrifter og tips for å unngå at spiselig mat ble kastet i husholdningene. Med hjelp fra et par andre i styret og profesjonell bistand fra fotografer, kokker og grafiske designere så kalenderen dagens lys i november 2014.

Ved Akershus Bygdekvinnelags årsmøte i Lørenskog i 2016 ble temaet kasting av mat tatt opp på nytt, og flertallet ønsket at en skulle arbeide videre med denne saken. Styret vurderte at arbeidet med å lage en ny kalender var mer enn de hadde kapasitet til i år. Arbeidet videreføres med denne siden og en offentlig Facebook-gruppe: Akershus Bygdekvinnelag Vinn over svinn. Her får du litt generelt om temaet. På Facebook er det åpent for at medlemmer av gruppen kan legge inn sine egne oppskrifter og tips.

vinn_over_svinn.docx holdbarhetsmerking_av_matvarer_0.docx oppskrifter_med_eggeplommer_0.docx