Hopp til hovedinnhold

Akershus og Oslo Bygdekvinnelag

Leder Jorun Henriksen taler til Landsmøtet

Leder Jorun Henriksen

Sommerbrev 2022

Kjære bygdekvinner!
Sommerdagene er lange og vakre, fargene intense - forhåpentligvis får dere mulighet til å nyte denne fine, men hektiske tida.

Vi i styret i Akershus bygdekvinnelag ser tilbake på et godt arbeidsår så langt. Etter årsmøtet i Enebakk, der vi endelig kunne samles igjen, har vi hatt 3 styremøter. Vi har konstituert oss, fordelt roller og hatt både «gamle» og nye saker på agendaen. Forhåpentligvis leser dere protokollene som blir lagt ut på hjemmesiden, sånn at dere ser hva vi holder på med.  Vi har blitt et styre med både småbarnsforeldre og bestemødre, og det er virkelig en berikelse å få være en del av en sånn fin gjeng med bygdekvinner!                                                                     

Med velkomsthilsen fra fylkesordføreren og spasertur i frodig natur med musikalske innslag, ble standarden satt for Landsmøtet 2022.

Leder Jorun Henriksens tale til landsmøtet var både innholdsrik, motiverende og rørende. Hun la frem viktige saker som NBK har valgt å jobbe med i årene som kommer. Bygdene skal være et godt sted å bo, og vi må stå på sammen for å få dette til:

Bredbånd i hele Norge, offentlige tjenester til alle, full momskompensasjon for organisasjoner, forebygge utenforskap og gratis skolemat til barna er noen av sakene.

NBK mener regjeringen må stoppe nedbygging av matjord, og følge opp dette i praksis. Norsk mat er framtiden! Vi må velge norsk der det er naturlig. I tillegg vil kvinner i Guatemala være viktig å følge opp.                   

Landsmøteforedraget ble holdt av Barne- og familieminister Kjersti Toppe med overskriften: «Skape det gode lokalsamfunnet».  Generaldebatten inneholdt mange saker og friske diskusjoner! Protokollen ligger ute på hjemmesiden til NBK.  Valgkomiteen hadde i sin innstilling to flotte bygdekvinner fra Akershus, og begge ble valgt!

Vi gratulerer Jorun Henriksen fra Frogn (bilde over) som leder og Kari Frank fra Nittedal og Hakadal (t.h.) som nestleder. Lykke til i det viktige arbeidet som ligger foran dere!!

Det er jo dere i lokallagene som er navet i organisasjonen vår! Vi ønsker å holde god kontakt med dere, derfor blir vi veldig glade når dere tar kontakt for å dele med oss hva dere holder på med. Vi følger dere på sosiale medier og er imponerte over hva dere får til! Det gir oss inspirasjon til å fortsette arbeidet vårt, og det er til stor glede når vi har «lokallagsrunden» på styremøtene. Oversikten over sonelederne ligger på hjemmesiden, de kan kontaktes hvis det skulle være spørsmål eller informasjon – eller om det er for å ta en prat om noe dere har på hjertet.

Høstens store arbeidsoppgaver for oss er planlegging og gjennomføring av Bygdkvinnetreffet 4.september og Høstseminaret 12 november. Begge arrangementene vil dere få invitasjon til, og mer informasjon om, i løpet av kort tid. Hold av datoene!! Vi gleder oss til å se dere!

Sonemøtene er viktige og gode møteplasser for oss. Datoer og agenda kommer så snart det er klart.  

Leder Marit har hatt en noe krevende forsommer. I forkant av Landsmøtet brakk hun ei tå og måtte humpe rundt på krykker i Bergen. Sist uke ble hun helt utslått av corona, og hilser til alle gode bygdesøstre fra senga si hjemme i Oslo.  Tapre Marit, varm god-bedring-klem sendes til deg fra oss alle sammen <3.                                                                                  

Vi ønsker dere en riktig god sommer i hus og hytter,   i campingvogner og båter!!

Ta vare på hverandre, så sees vi til høsten!

PS: Se Sommerbrev 2022 med bilder i PDF-vedlegg.

Hilsen styret i Akershus Bygdekvinnelag

v/ nestleder Liv Ø. Halvorsrud

Hilsen fra styret i Akershus Bygdekvinnelag