Hopp til hovedinnhold

Akershus og Oslo Bygdekvinnelag

Leder Jorunn Henriksen i Norges Bygdekvinnelag

Takk for et fint distriktsårsmøte!


Rundt 70 personer deltok på årsmøtet til Distrikt Akershus Bygdekvinnelag i Enebakk lørdag 12.mars. Av disse hadde 62 stemmerett. Vi opplevde en flott dag i Bøndernes Hus med en gripende tale fra leder Marit Lund som er gjengitt i lenken under denne artikkelen.  

Bildene over viser noen av høydepiunktene på distriktsårsmøtet. Vi fikk en varm velkomst av medarrangørene, bygdekvinnelagene i Enebakk og Ski - og av Enebakk-ordfører Hans Kristian Solberg. Årsmøtet ble flott ledet av Eline Stokstad Oserud.

Leder Jorun Henriksen i Norges Bygdekvinnelag gav oss nyttig informasjon, engasjert og inspirerende som alltid. Forventningen var store til tidligere SP-politiker Anne Enger som var invitert til å holde årsmøteforedraget. Hun fortalte spennende historier fra sine fire perioder på Stortinget og i Regjering. Demokrati, rettsikkerhet og menneskerettigheter var viktige stikkord hun trekte frem i sitt foredrag. Og hun oppmuntret bygdekvinnene til å tørre å følge magefølelsen og stå opp for det vi tror på. Det går bra å si ifra, også om man ikke mener som alle andre, så lenge man har gode støttespillere som er der for en når det røyner på, sa Anne Enger og refererte til egne erfaringer. 

Mer fra årsmøtet og selve valget kommer senere i protokollen. Bildet i artikkelen av det nye styret mangler det siste nye styremedlemmet, Christin Retvedt, Kråkstad Bygdekvinnelag. Se under for navn på de øvrige*. Det ble kåret en vinner av Byggkonkurransen, og de som dro det lengste strået var Vestby Bygdekvinnelag ved Karin Grimsrud. "Best i vekst"-prisen gikk for andre år på rad til Nittedal og Hakadal Bygdekvinnelag, og leder Kari Frank tok glad imot pris og gode ord. Oslo Bygdekvinnelag fikk rosende omtale for å ha rekruttert flest nye medlemmer under 40 år i 2021. 

*ABK-styret 2022 består av Trude Skage Andersen (1.vara), Liv Østeng Halvorsrud, Blaker Bygdekvinnelag, Margrethe Henden Aaraas, Nittedal og Hakadal Bygdekvinnelag, Kate Nørve, Nes Bygdekvinnelag, Maren Kjølberg, Frogn Bygdekvinnelag, Helge Aas, repr fra Akershus Bondelag, Live Grøndahl, repr fra Akershus Bygdeungdomslag og leder Marit Helene Lund, Ullensaker Bygdekvinnelag. 

leders_tale_pa_distriktsarsmotet_12._mars_2022_0.pdf