Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

Sveler skal stekes - også iår. Mary Ann, Anne og Julie er på saken

Sveler skal stekes - også iår. Mary Ann, Anne og Julie er på saken

Sissel Berg Sandåker ønsker, på vegne av markedskomiteen, velkommen til marked i Hillestad.

Sissel Berg Sandåker ønsker, på vegne av markedskomiteen, velkommen til marked i Hillestad.

Sep
02
Sat

Høstmarked - selvfølgelig!

Reidvin-tunet, Hvittingfossveien 299, Hillestad, 3089 Holmestrand
-

For 36.gang - og i samarbeide med Reidvin-tunet og Museumsforeningen Vestfold Privatbaner - arrangerer Hillestad bygdekvinnelag sitt høstmarked.

Det er noe trygt ved tradisjoner – og høstmarkedet til Hillestad bygdekvinnelag gleder vi oss til hver høst. Det har vi gjort nå 36 ganger.

Over velkjent mal, første lørdag i september, og i godt samarbeide med Museumsforeningen Vestfold Privatbaner og Reidvin-tunet, strømmer store og små til det idylliske Reidvin-tunet.

Så også i år.

Fortsatt legger karene skinnegang etter «Linna» og dreier stolper til slitte jernbanevogner borte ved Vognhallen der »Jernbaneforeningen» holder til. Og alt vises stolt fram til interesserte med alle historiene som følge.

Fortsatt byr Reidvin-tunets folk på et bugnende grønnsaktorg og bygdekvinnene frister med hjemmebakst i Bakahuken. Duften av sveler og kaffe på Låvekafeen er like uimotståelig som ifjor.

Vi kan igjen prøve lykken på Lynlotteriet og smake på rømmegrøten fra Paviljongen. Ungene kan få seg en ridetur eller prøve seg på gammeldagse leker. Quizen i Snekkerbua er det forresten lurt å ta med en voksen på. ..

Og i 2.etg på Rambergskolen har fabelfant Julie Vega Dahl fortellerstund for store og små. Der er det også en frodig og fargerik utstilling av skulpturer og malerier laget av barn.

Fra låvebrua får vi høre «krullhuging» ved hjelpebudeie Sigrid – vi henstiller til bygdas storfe å kjenne sin besøkelsestid ;)

Bygdekvinnelagets vevstue vil igjen imponere oss med sine flotte arbeider fra siste års produsjon og Bryggerhuset på tunet har reist seg mange stokker siden fjoråret– snart er det under tak..Vi lar oss imponere av flittige henders arbeide.

Skoleboka – praktboka med lokal skolehistorie over flere hundre år – er ny i år. Du finner den til salgs på høstmarkedet.

Den frodige urtehagen byr på gode lukt- og synsopplevelser, og i låven finner dere maleriutstillingen til Mette Nålby – som også nesten kan luktes og smakes.

Et variert utvalg av salgsboder med bl.a. håndverk av mange slag slår ring om det hele.

Hillestad Promenadeorkesters stramme musikanter starter ballet – og vi gleder oss!